În Bologna, Italia, este în dezvoltare un sistem de credit social monitorizat digital. Proiecte similare se plănuiesc și în Bavaria (Germania) și Belgia, dar nu au avansat atât de mult ca în Bologna. Iar acum, așa-numitul proiect „Vienna Token” va fi testat în capitala Austriei, Viena, în toamna aceasta, scrie expose-news.com.  

Fiecărui cetățean al Vienei i se va oferi o aplicație prin care îi va fi recompensat comportamentul cu „puncte Viena”. Astfel, cei care economisesc CO2 primesc puncte. Proiectul pilot ar fi trebuit să înceapă în 2020, dar va începe acum în toamna lui 2022.

Nu este prima, dar este cu siguranță este cea mai intruzivă intervenție de până în prezent a globaliștilor în viața privată a cetățenilor, scrie Wochenblick; „comportamentul corect” va fi recompensat, dar cât timp va dura până când „disidenții” vor fi pedepsiți?

Ca și în Bavaria, amprenta de mediu va fi arăta care sunt capitaliștii „conștienți de mediu”. Blogul TKP a relatat că orașul Viena plănuiește introducerea unui „sistem digital de bonusuri care recompensează comportamentul conștient de mediu cu acces gratuit la evenimente culturale folosind o aplicație”.

Aplicația recunoaște când călătoriți pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport public. În cazul celor care preferă să economisească CO2 în loc să călătorească cu mașina, economiile respective sunt apoi convertite în puncte, care pot fi schimbate cu un cod QR, care va oferi acces ieftin la evenimente publice.

În timpul fazei pilot, punctele vor fi numite „puncte de cultură” („Culture Tokens”). După ce aplicația va fi testată și făcută „disponibilă online” pentru întreaga populație vieneză, va fi cunoscută sub numele de „Vienna Tokens”.

Potrivit TKP, Universitatea din Viena efectuează cercetări cu privire la sistemul de credit social din China. Proiectul, intitulat în mod prevestitor „Proiectarea unei societăți de încredere” („Engineering a trustworthy society”), este finanțat de Consiliul European de Cercetare („ERC”), pe o perioadă de peste 5 ani, cu peste 1,8 milioane de euro.

Șeful proiectului de cercetare, Heinz Christoph Steinhardt, a spus că, desigur, este un sistem de recompensă, dar „aici tu alegi dacă participi, în China nu poți decide dacă participi”. Potrivit acestuia, faptul că este pe bază de voluntariat înseamnă o diferență crucială între China și inițiativele europene.

ERC este bine integrat în agenda progresistă, remarcă expose-news.com. ERC a fost invitat la summitul din 2019 al Forumului Economic Mondial („WEF”). Iar Universitatea Central Europeană („CEU”) a lui George Soros, care s-a mutat la Viena în 2018, se laudă cu cooperarea sa strânsă cu ERC.

NapocaNews