Mai multe persoane protestează, marți, în fața Palatului Cotroceni împotriva adoptării proiectelor de lege ale Justiției, privind Consiliul Superior al Magistraturii, organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Protestatarii solicită retrimiterea în Parlament a proiectelor de lege ale Justiției despre care spun „că pun în paranteză Constituția României și Curtea Constituțională a României (CCR)”.

Oamenii mai spun că aceste legi „vor duce la dispariția Statului Român”.

Amintim faptul că plenul Senatului a adoptat, luni, în calitate de for decizional, cu 83 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” şi trei abţineri, proiectul legislativ privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, una dintre modificări fiind eliminarea abaterii disciplinare privind nerespectarea de către judecători a deciziilor CCR, amendament ce fusese admis în forma adoptată de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii a fost adoptat cu 86 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 3 abţineri. Proiectul de lege privind organizarea judiciară a fost adoptat cu 85 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” şi o singură abţinere, iar îroiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor a trecut de Senat cu 83 „pentru”, 37 „împotrivă”, 3 abţineri.

Zeci de protestatari s-au strâns, luni dimineață, în fața Parlamentului, pentru a manifesta contra proiectelor de lege ale Justiției.

NapocaNews