Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, în conferinţa de presă de dinaintea partidei cu FC Ballkani, din Grupa G a Europa Conference League, că o calificare în primăvara europeană a formaţiei sale ar reprezenta un nou miracol făcut de formaţia sa în contextul problemelor din fotbalul românesc.
 


„Este al 14-lea meci în Europa din august până acum, e o cursă infernală pentru noi. Dar şi pentru cei de la Ballkani, pentru că şi ei tot atâtea au jucat în Europa. Suntem la mâna noastră, ar fi fantastic pentru fotbalul românesc, pentru clubul CFR, pentru fani, pentru că să te califici în primăvara europeană e foarte greu în ziua de azi. Mai ales că fotbalul românesc a luat-o în jos şi nu mai avem deloc rezultate. Ultima oară în primăvară tot CFR a ajuns, când am jucat cu Sevilla. Dacă ne calificăm ar fi iar un miracol făcut de CFR în contextul problemelor din fotbalul românesc. În care nimeni n-are rezultate, dar toată lumea o critică pe CFR care joacă mâine cu calificarea pe masă”, a spus tehnicianul.

„Ar fi fantastic, dar eu sunt conştient şi realist. Nu uit că adversarii au dat 6 goluri în deplasare, deci o medie de 3 goluri pe meci în deplasare, cu Sivasspor şi cu Slavia. Ei acasă n-au marcat, dar au făcut-o în deplasare de şase ori. Asta e forţa lor. Au un joc de atac foarte bun. Va fi un meci foarte greu din toate punctele de vedere, cu o echipă tehnică care va veni aici să facă meciul vieţii. Mai ales că au amânat meciul din campionat. Eu nu văd rostul de ce au amânat şi nici de ce au acceptat cei de acolo pentru că ei nu mai au nicio şansă la calificare. Dar e clar că e meci important pentru ei”, a adăugat Petrescu.

Acesta a menţionat că îşi doreşte victoria, chiar dacă aceasta va fi obţinută printr-un gol înscris cu spatele în minutul 95.

„Ei au ceva probleme în apărare, începând cu minutul 75 au primit 6 din cele 10 goluri. Deci în ultimele 15 minute ei au cam cedat. E un mic detaliu, dar sper să profităm şi noi de el mâine. Camora nu va fi mâine cu noi, deşi ne-am fi dorit să avem căpitanul la cel mai important meci. El va reveni probabil după pauza competiţională, deci va mai pierde cel puţin trei meciuri. În ultimul timp toate au fost împotriva noastră, penalty-uri inventate, accidentări… sperăm ca mâine să dăm gol cu spatele în minutul 95, să fie ceva şi în favoarea noastră, ar fi timpul. Ar fi o încununare a anului 2022, să ne calificăm în primăvară după ce am câştigat şi campionatul. Sper ca fanii să vină la stadion şi să încerce să ne ajute până în ultima secundă a partidei”, a explicat el.

Dan Petrescu a menţionat că nu are timp să răspundă celor care îl critică în emisiunile televizate. „Cei care îşi dau cu părerea despre mine au fost antrenori şi s-au făcut de râs. Cei care îmi dau mie tactica acum s-au făcut de râs pe unde au fost şi acum îmi dau mie sfaturi. Să se uite la CV-ul meu şi după aceea să vorbească cineva de mine. Dar n-am timp de polemică acum, dar cei care s-au făcut de râs ca antrenori mai bine ar tace”, a precizat Petrescu.

Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte formaţia kosovară FC Ballkani, joi, de la ora 19:45, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în Grupa G a Europa Conference League.

NapocaNews