Asemenea predecesorului meu de la Hamangia, stau si eu si mă gândesc…la ce ma gandesc sau de ce gandesc sau cum gandesc sau pentru ce gandesc, nu stiu…dar gandesc. Ma gândesc de exemplu la motto-ul lumii in care traim si care s-ar exemplifica in formula – tinerete fara batranete si viata fara de speranta. Bineinteles ca speranta exista, iar ea este doar la Dumnezeu. Dar pana acolo mai este cale lunga. Avem nevoie de credinta adevarata, sincera si traita!

Stau si ma gandesc cum a innebunit lumea in care traim. Pentru ca doar niste nebuni, niste iresponsabili, niste naivi isi pot gira viata si destinul unor smecheri, unor derbedei ca SS-chwab, Soros, Boratura – alias Borelli, Elon the Musk man, Peter Thiel la pachet cu sotul, Jaf Bezos, Bill Gates – gates de imbarcare spre o lume sumbra si demonica. Si bineinteles cu participarea extraordinara si plenipotentiala a „Excelentelor” lor, a tuturor sau tutulor cum spunea si mare dreptate avea „carmaciul” Nicolae…liderilor politici, cu preponderenta occidentali si americani.

Si in aceste conditii nu pot sa nu ma gandesc cum se rasfrang toate bagabontelile celor enumerati anterior asupra Romaniei, mai ales ca noi acum ca si stat, ca si natiune suntem precum o frunza in vant. Ba mai mult noi ne-am „amanetat” independenta si suveranitatea nationala odata cu aderarea la Uniunea Europeana. Si unde din pacate sunt in continuare destule voci ofensatoare, mai ales in Parlamentul European care socotesc ca Romania este incompatibila cu valorile, gandirea si civilizatia europeana. Si ca este oarecum regretabil ca Romania a fost admisa pe repede-nainte in UE, ca inca mai are nevoie de ceva timp ca sa fie pregatita sa devina un membru al UE. Eu spun ca din contra, UE nu este pregatita sa primeasca Romania, pentru ca UE ne-a primit cu gandul ca primeste o piata de pe care sa-si traga resursele, unde sa-si vanda produsele, sa-si salveze exporturile, o piata ale carei minti educate si intelectual formate sa fie extrase si folosite in occident, o piata ale carei brate de munca sa fie de asemenea aduse in occident pentru a indeplini munci pe care occidentalii nu mai vor sa le indeplineasca. Adica ne-a primit cu statutul de colonie? Chiar daca nu se doreste excluderea noastra din UE, se doreste in schimb marginalizarea noastra. Un exemplu elocvent cu privire la aceasta marginalizare, este refuzul abuziv de a primi Romania in spatiul schengen ! Ceea ce este deranjant si umilitor ! Suntem in UE , dar cu un statut net inferior. Si ma gandesc aici si la atitudinea de crasa nesimtire a premierului Tarilor de Jos, sau mai bine spus dupa obiceiurile si practicile sodomice de pe acolo – Tarilor din Dos…bai Rutte, care cum ne prinde, cum ne foote ! Ce este mai deranjant, este atitudinea umilitoare, plina de servilism si slugarnicie a conducatorilor romani, care ar trebui sa fie preocupati ca noi romanii sa avem un statut egal cu ceilalti, nu sa umble dupa premii de buna purtare la Bruxelles, premii care nu ne intereseaza si dupa care nu umbla decat prostii.

De asemenea stau si ma gandesc cum UE are acum o politică devastatoare pentru ea însăși, pentru toate statele membre, dar in special pentru statele cu o economie mai slaba, cum este cea a Romaniei, in ceea ce priveste sanctiunile aplicate Federatiei Ruse in contextul razboiului din Ucraina. Sa fim corecti, UE s-a dezvoltat in ultimii ani cu forta de munca ieftina mai ales din Europa de Est si cu energie si resurse din Rusia. Cu privire la Ucraina al carei teritoriu a fost stabilit de Stalin si mai apoi de Hrusciov, deci ale carei granite actuale au fost stabilite de cei doi conducatori sovietici, noi nu avem nici o obligatie. Putem avea o optiune, dar nu o obligatie. Si daca Romania o alege si sustine, trebuie sa ceara pretul acestei optiuni. Iar pretul sustinerii acestei optiuni, cu privire la aceasta teribila aventura a razboiului – pai atunci domnilor occidentali si americani…noi trebuie sa primim urgent si fara figuri aderarea la schengen, sa cerem imediat Ucrainei si bufonului de la Kiev sa acorde drepturi si libertati tuturor romanilor aflati in Ucraina si care locuiesc pe teritoriile lor istorice si de drept (Bucovina de Nord, Tinutul Hertei, Buceagul, Maramuresul istoric si Insula Serpilor sunt toate MADE in Romania !!!), sa cerem ridicarea vizelor din partea marelui nostru aliat si anume SUA. Si cu asta noi nu cerem privilegii, ci cerem niste drepturi care ni se cuvin de drept. Si ca o recompensa morala la adresa romanilor care acum sunt condamnati sa traiasca iar in frig, in intuneric, in foame si in saracie. Condamnati in special de politica abuziva si total gresita a acestei „doamne in negru – cu coasa” a Comisiei Europene….Ursula von der Lenin (?), si care are o reputatie de coruptie vaccinată. Si care de asemenea refuza cu nerusinare sa ne arate contractele comerciale care au fost incheiate sub obladuirea acestei Comisii Europene cu firmele producatoare de vaccinuri, vaccinuri care si ele la randul lor au generat si genereaza destule probleme de natura medicala.

În altă ordine de idei, ca si crestin ortodox stau si ma gandesc la indemnul Mantuitorului nostru Iisus Hristos…Pace Voua! Din pacate intre dobitoci sau dobitoace, e mai greu să cazi la pace. Si totusi saptamanile trecute, bunicuta Merkel s-a raliat punctului meu de vedere, si anume ca daca vrem pace in Europa trebuie sa ne întelegem cu Rusia? Tot mai multi lideri europeni ne spun asta. Sa nu uitam, cei care mai gandim, care cum se spune mai popular „avem tiglele pe casa”, ca Vladimir Putin s-a folosit dur în operatiunea din Ucraina si de precedentul Kosovo din Balcanii de Vest. Stat pe care nu-l recunosc nici Spania, nici Grecia si nici Romania. Stat care nu inteleg ce cauta pe harta. Pe de-o parte il criticam pe Putin ca schimba frontierele cu tancul si ca instiga la autodeterminarea unor minoritati, iar pe de alta parte laudam si acceptam un stat – Kosovo, care s-a creat tot cu tancurile si rachetele…americane, britanice si germane. Si s-a bazat tocmai pe ideea ca o minoritate se poate autodetermina. Adica sârbii si rusii sunt cei rai si trebuie pedepsiti, iar kosovarii si ucrainienii sunt cei buni si trebuie premiați. Este o logica demnă din puțul gandirii?

Si totusi eu stau ca de obicei si mă gândesc…..

Cristian Ardeleanu