Mitropolia Basarabiei a luat atitudine față de programul „Copiii LGBT în Școala Ta” implementat recent în Republica Moldova, considerând că ideologia și propaganda LGBT este în realitate un grav atentat asupra familiei și moralei creștine, adică asupra fundamentelor civiliazației noastre multimilenare, se precizează într-un comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În comunicatul Mitropoliei Basarabiei se mai precizează că ideologia LGBT este neconformă cu societatea românească basarabeană și, prin urmare, cere Guvernului, și în special Ministerului Educației „să intervină prompt în această situație, luând toate măsurile de rigoare pentru curmarea oricărui demers ilegal de inoculare a ideologiei e gen în școlile publice din Republica Moldova”.

IPS Mitropolit Petru a precizat în cadrul acestui comunicat că „Folosirea coiilor în propaganda LGBT+ nu este o formă de libertate, ci este o gravă discriminare a copiilor și părinților, un grav atentat împotriva familiei și a moralei creștine”. El a cerut totodată o mai mare implicare a instituțiilor competente în vedere stopării răspândirii propagandei LGBT în școlile publice de pe teritoriul Republicii Moldova.

NapocaNews