Forțele Armate Ruse dezvoltă o ofensivă în direcția Donețkului, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse Igor Konașenkov, marți, în cadrul unui briefing, relatează Interfax.

O alertă de raid aerian a fost emisă pentru întreg teritoriul Ucrainei, potrivit unor oficiali ucraineni, informează Rador.

„În direcția Donețkului, trupele ruse continuă acțiunile ofensive”, a declarat Konashenkov. Potrivit acestuia, „peste 100 de militari ucraineni, un tanc, cinci vehicule blindate de luptă și cinci mașini au fost distruse în această direcție în timpul zilei”.

Konașenkov a raportat, de asemenea, respingerea atacurilor forțelor armate ale Ucrainei (AFU) într-o serie de zone din regiunea Harkov și Republica Populară Lugansk (LPR). „În direcția Kupyansk din apropierea satului Ivanovka, regiunea Harkov, inamicul a încercat fără succes să atace trupele rusești cu forțele unui grup tactic al forțelor armate ale Ucrainei. Ca urmare, unitatea forțelor armate ale Ucrainei a fost aruncată înapoi la pozițiile sale inițiale. Peste 30 de militari ucraineni, două vehicule blindate de luptă și două camionete au fost distruse”, a spus el.

NapocaNews