Drapelul Rusiei a dispărut din piața centrală a Melitopolului (regiunea Zaporijjia), oraş aflat sub ocupaţia temporară a trupelor ruse – transmite, duminică, portalul de ştiri RIA – Melitopol.

„Cârpa rusească a dispărut din piaţa centală a Melitopol” – se arată într-un mesaj postat pe contul de Telegram. Între timp, ocupanții ruși au declarat că ar fi vorba despre „întreținerea de rutină a catargului”.

Potrivit unor informaţii anterioare, este de aşteptat ca Melitopol să fie următorul oraș, după Herson, pe care forțele armate ucrainene îl vor elibera de invadatorii ruși. Armata rusă construiește deja fortificații la Melitopol.

Trupele rusești au tras asupra unui sat din regiunea ucraineană Zaporijjia, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar una dintre rachete a căzut într-un cartier din capitala regiunii – a anunţat şeful Administraţiei Militare Regionale Zaporijjia, Oleksandr Staruh. Acesta a scris pe Telegram că ruşii continuă să terorizeze populația civilă din regiune cu atacuri lansate în timpul nopţii. „La ora 02:00, rușii au tras asupra unuia dintre satele din regiunea Zaporijjia folosind lansatoare de rachete multiple” – se arată în mesaj. Potrivit guvernatorului, au fost avariate o linie electrică, maşini şi locuinţe. Bombardamentele nu s-au soldat cu victime.

NapocaNews