Jurnalistul Victor Ciutacu cere demiterea lui  Raed Arafat, șeful DSU, după decizia ÎCCJ pe certificatul verde și pe starea de alertă. Magistrații au decis că starea de alertă a fost prelungită ilegal și că măsura condiționării accesului la activități publice de prezentarea certificatului verde a fost ilegală.

„Domnul Raed Arafat, ministrul de Interne de la vremea respectivă și prim-ministrul de la acea vreme au acționat împotriva poporului român. Asta spune ICCJ, nu Ciutacu.

Dacă Ciutacu încalcă legislația, plătește. Faptul că Guvernul, în frunte cu domnul Arafat, care a încălcat legea, nu trebuie să se soldeze cu consecințe? De ce mai e Arafat în funcție, la ora asta? Înalta Curte spune că a încălcat legea și toți membrii cabinetului respectiv. De ce Raed Arafat mai conduce DSU?

A văzut și Guvernul hotărârea. Secretarul de stat a încălcat legea. Mai mult decât atât, a introdus un criteriu de segregare a românilor la intrarea în instituții, la evenimente și așa mai departe. Nu puteai să intri decât cu masca pe figură. Spune asta unul care a purtat și mască și care s-a și vaccinat.

Nu există ‘așa au făcut și alții, așa am făcut și noi’. La noi a fost cea mai lungă prelungire a stării de alertă. În al doilea rând, legislația de la noi nu e legislația de la alții. Domnul Arafat a jurat să respecte Constituția României.

Domnul Arafat e veștic. Suntem un popor de mămâi!”, a declarat Victor Ciutacu, la România TV.

NapocaNews