Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, în discursul adresat naţiunii, că Ucraina va oferi tot ce este necesar pentru protecţia ţării. El a mai spus că se lucrează pentru restabilirea energiei în anumite sectoare.

„Astăzi a avut loc o vizită extrem de importantă în Ucraina – vizita noului premier britanic, Rishi Sunak. O vizită foarte semnificativă. Am reuşit să discutăm toate problemele cheie ale relaţiilor noastre. Vor fi rezultate noi pentru ambele ţări – asta este sigur. Mulţumesc, Rishi, domnule prim-ministru, pentru disponibilitatea dumneavoastră de a apăra şi mai puternic libertatea alături de noi. Avem şi nişte decizii foarte necesare – am convenit astăzi asupra lor”, a declarat Zelenski, relatează News.ro.

Zelenski a spus că se lucrează pentru problemele din sectorul energetic. „Lucrăm în toată ţara pentru a stabiliza situaţia.Cele mai multe probleme cu electricitatea sunt în oraşul Kiev şi regiunea Kiev, oraşul Odesa şi regiunea Odesa, oraşul Harkov şi regiunea Harkov. Viniţia, Ternopil, Cerasi, Cernihov şi alte regiuni – se face tot posibilul pentru a le oferi oamenilor o viaţă normală. Herson – restabilim conexiunile de transport. Există primul tren de la Kiev. Creăm noi oportunităţi pentru oameni în fiecare zi. Pregătim evenimente internaţionale importante – vor avea loc în curând. Vom oferi tot ceea ce este necesar pentru protecţia noastră. Implicăm pe toţi cei care se pot implica în susţinerea statului nostru”, a adăugat şeful statului ucrainean.

NapocaNews