În ultimele zile, probabil că Rusia a făcut mici progrese pe axa de sud a acestui asalt și este posibil să plănuiască să încercuiască orașul.

Armata lui Vladimir Putin are ca prioritate cucerirea orașului Bahmut încă din august, dar a alocat disproporționat de multe resurse pentru un obiectiv cu valoare operațională redusă, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de sâmbătă dimineață.

Cu toate acestea, campania a fost disproporționat de costisitoare în raport cu aceste posibile câștiguri. Există o posibilitate realistă ca această cucerire a Bahmutului să fi devenit în primul rând un obiectiv simbolic, politic pentru Rusia.

Statul Major General ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Bahmut, pe o rază de 26 de kilometri la nord-est de Bahmut, în apropiere de Vimka, și pe o rază de 14 km la sud de Bakhmut, în apropiere de Opitne, Kișcivka și Kurdiumivka.

Bloggeri militari ruși au afirmat că forțele ucrainene efectuează recunoașteri în jurul Klișcivka și că luptele continuă în apropierea așezării, în ciuda afirmațiilor rusești potrivit cărora forțele rusești ocupă complet așezarea.