Distribuie articolul

Miliardarul salvează planeta de gazele vacilor. Bill Gates a finanțat o firmă australiană de tehnologie climatică cu 12 milioane de dolari pentru a reduce emisiile de gaz metan. Rumin8, un start-up cu sediul în Perth, a declarat că a primit o finanțare de 17,7 milioane de dolari. Compania dezvoltă un furaj pe bază de alge marine care ar reduce gazul metan – un produs secundar al procesului de digestie a alimentelor.

Rumin8 plănuiește să folosească cele 12 milioane de dolari pentru activități precum teste comerciale și dezvoltarea unei fabrici pilot. Metanul este cel mai comun gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon. De asemenea, este de 25 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon în captarea căldurii în atmosferă, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din SUA.

Întrucât animalele reprezintă aproximativ 15% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, acum există eforturi globale pentru a crește astfel de animale într-un mod mai durabil. „Cererea de proteine durabile nu a fost niciodată mai evidentă, motiv pentru care BEV este profund interesată de reducerea emisiilor de gaz metan din carnea de vită și produse lactate”, a declarat Carmichael Roberts, lider de afaceri la Comitetul de investiții al BEV.

Chiar săptămâna trecută, Bill Gates a părut optimist cu privire la carnea durabilă. „Există companii care produc „carne de vită” în moduri noi și oameni care continuă să folosească vacile, dar să reducă emisiile de metan”, a susținut Gates. „Cred că, în cele din urmă, aceste produse vor fi foarte bune, chiar dacă ponderea lor este mai mică”, a adăugat el.

NapocaNews