La momentul de tranziție dintre anotimpuri, șoferii își schimbă cauciucurile de iarnă cu anvelope de vară. Fie că apelează la un service autorizat sau se ocupă personal de înlocuirea anvelopelor, această operațiune este absolut necesară pentru buna funcționalitate a autoturismului.

Anvelopele uzate nu mai pot oferi aceleași performanțe și în cazul unor cauciucuri de iarnă reprezintă chiar un pericol, atunci când e vorba de derapaje pe drumuri acoperite cu polei.Cauciucurile de vară sunt de asemenea importante pentru orice vehicul. Construite dintr-un material special îmbunătățit cu compuși care sporesc aderența, aceste anvelope vara rulează sigur și eficient în condițiile unor temperaturi ridicate și a unui carosabil încins.

Ploile abundente din perioada verii pot crea pe șosele fenomenul de acvaplanare care creează dificultăți multor șoferi. Un set de cauciucuri vară, special destinate dotării autovehiculului, ajută la menținerea stabilității pe traseu și la o aderență superioară.

Deși unii șoferi apelează la anvelope ieftine all-season,  comandarea specialiștilor este să își doteze autoturismul cu un set de anvelope performante special fabricate pentru sezonul cald.Numeroase magazine online care vând cauciucuri au în oferta loranvelope de vară, de iarnă sau cauciucuri all season. Poți alege dintr-o gamă variată de modele de la cele mai cunoscute mărci producătoare de anvelope din lume, în funcție de buget și cerințele legate de calitate.

Când trebuie montate anvelopele de vară?

Setul de anvelope de vară trebuie montat pe autoturism odată cu încălzirea vremii la temperaturi de peste 7 °C.  cauciucul mai moale și mai elastic din care sunt fabricate aceste anvelope oferă un contact eficient cu carosabilul și o aderență excelentă pe suprafețe umede sau uscate.

Cauciucurile de vară pot fi menținute pe autovehicul până la primele geruri, atunci când temperatura scade și apar precipitații sub formă de ninsoare, când carosabilul devine alunecos și este acoperit cu zăpadă sau polei.Atunci când verile sunt toride și temperaturile sunt foarte mari,merită să investești într-un set de cauciucuri de vară de calitate în locul unor anvelope all-season.

Prin ce avantaje se remarcă anvelopele de vară ?

Cauciucurile de vară sunt special fabricate dintr-un material mai elastic pentru a fi rezistent în cazul unor temperaturi ridicate.  Rularea pe suprafețe acoperite cu apă sau carosabil încins nu trebuie să reprezinte o problemă pentru un set de pneuri pentru vară.

Ploile abundente pot cauza probleme de manevrabilitate, frânarea este mai puțin eficientă, iar riscul de accidente crește. Anvelopele de vară oferă o astfel de aderență ridicată, ajutând la un control mai riguros al mașinii, în cazul unor manevre bruște.

Este important să respecți mereu indicațiile referitoare la presiunea cu care sunt umflate anvelopele. Este demn de reținut faptul că aceste cauciucuri de vară nu trebuie umflate la un nivel maxim pentru că aderența are de suferit iar frânarea va fi realizată pe distanțe mai lungi

Utilizând cauciucuri de vară cu dimensiuni perfect adaptate autovehiculului tău, într-o stare tehnică impecabilă, vei remarca și scăderea consumului de combustibil oferind o economie excelentă mai ales la drumuri lungi.Anvelopele care au o clasă de aderență superioară, conferă mai multă manevrabilitate autovehiculului, siguranță la volan, atât pentru șofer cât și pentru pasageri.

 Nu este recomandabilă utilizarea cauciucurilor de iarnă în perioada sezonului cald pentru că acest tip de pneuri are altă compoziție și se va uza mult mai rapid la temperaturi ridicate. Cele mai eficiente anvelope de vară sunt realizate dintr-un materialmai flexibil îmbogățit cu compuși care oferă aderență pe suprafețe umede și permit o rulare excelentă în perioada verii.

Nici cauciucurile all-season nu sunt recomandate atunci când e vorba de veri toride, cu temperaturi înalte,care pot pune probleme în cazul parcurgerii unor distanțe considerabil de lungi.

Ce modele de anvelope de vară poți alege?

Atunci când selectezi un set nou de cauciucuri de vară pentru automobilul tău, trebuie să știi că le poți comanda inclusiv online, din magazinele de specialitate. În funcție de bugetul de care dispui, ai posibilitatea să alegi anvelope mai ieftine, cum sunt Kelly sau Agora Touring. Dacă optezi pentru clasa medie de anvelope, ai posibilitatea să alegi dintre cauciucurile Barum Bravuris, Viking Protech, Nokian, Semperit Confort, Kumho.

Cauciucurile premium sunt realizate din materiale de înaltă calitate și sunt comercializate de către branduri renumite cum sunt Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli.

Durabilitatea și calitatea unor anvelope de vară conduc la economii însemnate pe termen lung, menținând neschimbate performanțele autovehiculului pe parcursul mai multor ani.

NapocaNews