Ministrul german al Apărării nu crede că Donbasul și Crimeea vor putea fi recuperate de Ucraina, în ciuda faptului că are soldați buni și luptă incredibil de curajos.

Boris Pistorius a mai spus că speră să nu existe întârzieri în livrarea de tancuri către Ucraina și că nu s-a pus problema livrării de avioane de luptă și de submarine.

Legat de posibile negocieri de pace între Rusia și Ucraina, Pistorius a spus că acest lucru va fi posibil doar atunci când cele două părți vor fi dispuse să se așeze la aceeași masă.

Dar ministrul german al apărării nu crede că Ucraina va putea recupera Donbasul și Crimeea. „Este o întrebare dificilă chiar și dacă te-ai uita într-un glob de cristal”, a răspuns Boris Pistorius, Ministrul Apărării al Germaniei la întrebarea publicației Bild despre Donbas și Crimeea. „Ucraina luptă incredibil de curajos. Are soldați grozavi. Este necesar să continuăm să sprijinim Ucraina cât mai bine posibil”, a adăugat el.

Întrebat dacă lumea ar fi un loc mai bun fără Putin, Pistorius a răspuns afirmativ, fără ezitare. El a mai menționat că nu a fost intimidat de amenințările nucleare de la televiziunile rusești.

NapocaNews