Un foarte bun medic si prieten mi-a trimis zilele trecute fragmente din discursul lui Putin, care mi-au starnit interesul si curiozitatea, de a asculta ce are sa ne spuna „tarul de la Kremlin”, care ne place sau nu, este la ora actuala liderul fortelor antiglobaliste americane si occidentale.

Prin educatie primita in special de la personalitati marcante, adevarati „absolventi” ai Aiudului, Gherlei, Jilavei si alte asemenea „universitati”, prin formare ideologica ma definesc a fi un roman nationalist suveranist si crestin ortodox. Nu sunt fanul lui Putin sau al Rusiei. Dar nu sunt nicidecum fanul SUA sau al unuia ca Biden, pentru simplul motiv ca ar rade si curcile de mine.

Analizand discursul lui Putin, nu am remarcat sau observat sa ne spuna lucruri care nu le știam. A facut o ecografie a occidentului critică, exact asa cum este, adica intr-o mare criza si deriva economica, intr-o mare criza si ratacire politica, morala si mai ales religioasa. Din pacate azi bisericile crestine in apus sunt vai de mama lor…cele putine care mai indeplinesc rolul de Biserica a lui Dumnezeu. Un occident in care observam siderati si neputinciosi in ultimii ani cum efectiv ne este bagat cu forta pe gat, in familie, in scoli, in societate si in final chiar si in …pat, acest curent LGBT. Asistam parca hipnotizati cum sunt otraviti intelectual si cultural copiii nostri cu mizeria numita parinte unu si parinte doi, nevoiti fiind ” de buna voie si nesiliti de nimeni”…sic, sa renunțăm la denumirile „dusmanoase” de mama si tata. in plus parintii pot avea conform noilor directii politico ideologice acelasi sex…bai derbedeilor dar chiar ati innebunit cu totul ?!? Mai observam din discursul liderului rus, de asemenea cum se promoveaza la greu non valorile in ceea ce a mai ramas din cultura occidentala, observam cum se minte in mass media occidentala. Insa toate nenorocirile enumerate pana acum cu care s-a pricopsit occidentul in ultimii cativa zeci de ani, sunt in mare parte o consecinta la politica…made in SUA, a noii Americi globalist neomarxiste, sorosite, covidiste, vacciniste si razboinice! In concluzie Putin nu a facut altceva in discursul sau catre natiune, decat sa prezinte situatia in care ne aflam.

Bineinteles ca a fost un discurs inflacarat, doctrinar, dar precis, bine documentat, el insusi fiind intr-o stare fizica ce părea bună (departe de suspiciunile de boala, de sumedenia de cancere care mai de care de severe) prin care a dorit sa dea siguranta si incredere cetatenilor rusi. A reusit?

Spre deosebire de liderul de la Kremlin, drama noastră a românilor, a occidentalilor și a americanilor în special este ca ne gasim in sitatia jenanta de a ne prezenta la aceasta confruntare cu un lider Joe Biden – liderul nostru, care sa imi fie cu iertare, dar eu unul ma indoiesc ca ar fi in deplinatatea facultatilor mintale sau ca este perfect sanatos fizic si mai ales psihic. De altfel de acest aspect se indoieste si o parte din mass media americana, atunci cand da mana cu aerul sau raspunde nimanui sau chema la tribuna persoane deja decedate. Sau pur si simplu uita unde se afla!

Toate aceste sunt demne de natura sa ne ingrijoreze. Iar noi cu totii suntem la razboi cu acest mos Teaca in frunte, flancat indeaproape de aschimodia de actoras care se vrea a fi „il lider maximo”…o biata caricatura, adica mascariciul Zelenschi. Si care asemenea unei rame sapa de zor nu doar la dragarea canalui Bastroe si distrugerea cu buna seama a Deltei Dunarii, ci si la temelia pacii si bunei intelegeri intre natiuni. Suntem intr-un razboi unde tot liderii occidentali ne-au adus, bineînteles împreună cu Putin. Doar ca rușii il au pe Putin asa cum am spus in formă, limpede, sigur pe el, pe situatie si pe cei din jurul lui, greu de contrazis, credibil, iar noi il avem pe unul ca Biden sau mai rau pe una ca si aceasta Ursula – o urs sula supusa total hegemonului american si preocupata exclusiv cum sa ingroase conturile si asa grase ale birocratilor de la Bruxelles si a corporatiei Pfizer – Big Pharma. Mai lipseste din decor doar Johannis – mutul nostru, ca tripletă de aur sa fie completa.

Vă dați seama ce lideri au cele doua lumi aflate in conflict…unii il au pe Putin sau pe Xi Jinping, iar noi il asteptam pe acest Biden sa-l contracareze repet pe unul ca Putin sau Xi Jinping. Ma veti intreba sau va veti intreba ce sanse ar avea papa Joe in disputa cu Putin sau Xi cel chinezesc?!?

Cristian Ardeleanu