La scurt timp dupa ce am absolvit Facultatea de Stiinte Politice – UBB Cluj Napoca, am avut marea sansa impreuna cu alti cativa absolventi ai aceleiasi Universitati „Babes Bolyai”, sa-l cunoastem si sa-l avem dascal si indrumator pe regretatul mare patriot crestin, si anume dl profesor Raul Volcinschi. Dânsul a fost cel care ne-a dat „botezul” in ale politicii si ne-a învatat de-a lungul anilor, ne-a format ca inainte de toate sa fim oameni – curati ca lacrima si drepti ca lumânarea !Oameni cu respect si dragoste de Neam si Tara, oameni cu dragoste si frica de Dumnezeu!

Într-una din numeroasele intalniri si discutii pe care le avea cu noi, ne-a spus ceva ce mi-a ramas intiparit în memorie pana azi. Si anume sa ne fereasca Dumnezeu de o intelegere, de o alianță Rusia – China. Iar aceasta „profetie” tocmai s-a intamplat zilele trecute pe 20 martie. Practic de la 20 martie 2023, odata cu aceasta vizita la Kremlin, de la intalnirea Putin – Xi ( este a 40-a intalnire dintre cei doi sefi de state prieteni ) se poate spune ca lumea americana practic a cedat intaietatea. Este o data simbolica, o borna in care nu atat SUA recunoaste ca a pierdut suprematia, ci este mai mult o borna politica prin care Rusia si China au decis ca SUA nu mai conteaza ca lider suprem absolut. Soarele tocmai se pregateste sa apună la Washington si sa rasara in celalalt colț de lume. Caci nu-i asa, geografic soarele parca de la est răsare?!?

Sa nu uitam ca SUA este mai divizata politic ca oricând, cu riscul iminent al izbucnirii unui razboi civil intre republicanii patrioti si democrații globalisti neomarxisti, să nu uitam ca economia si finantele americane sunt pe topogan la vale, sa nu uitam ca piata americana si cea europeana sunt invadate si dependente de un numar tot mai mare de produse din China. Dacă China mâine stopeaza exportul este egal cu o revolutie in blocul euro-atlantic…Asa ca, sa nu uiți…”Darie” !

Asta ne arata ca 20 martie 2023 este momentul, este data oficială când China vine si se instaleaza ca si stăpân la aceasta masa multipolara, repet nu bipolara, ci multipolara, la care mai au drept de ședere SUA, respectiv Rusia. Si cu oarecare tolerantă din partea americana si a noastra UE. Se instaleaza ca si stăpân, pentru ca China are acum cea mai mare forta financiar – economica. Sau cum se spune pe la noi – are „cash-ul”. Si ne mai arata ceva, si anume ne arata ca SUA si Germania nu au scapat de ce se temeau cel mai mult, adica in momentul acesta China pune la dispozitie toata industria, cu tot ce inseamna economia lor pentru a absorbi resursele rusesti. Asta inseamna ! In plus in momentul actual China detine aproape 20% din datoria externa a SUA, iar Europa datorita sprijinului economic pe care China il ofera Rusiei si a intensificarii relatiilor economice si comerciale dintre cei doi colosi, deci Europa risca sa ramana si fara acea industrie pe care China si-o va dezvolta si sa ramana si fara gazul ieftin pe care Rusia il muta deja in China.

Practic ceea ce s-a intamplat la intalnirea Putin – Xi sau Rusia – China, a fost o oficializare deplina, plina de simbolistica, o recunoastere oficiala a noului pol de putere politic-economic-militar grupat in jurul BRICS, cu China si apoi Rusia in pole-position, unde Xi vine la Moscova dintr-o pozitie de forta, ignorand toate avertismentele occidentului si ale Americii. De asemenea Xi se erijeaza in sef al acestui nou pol de putere, aratand totodata sprijinul lui total pentru Putin, efectiv pisându-se pe mandatul de arestare international emis pe numele liderului de la Kremlin.

Ce trebuie sa înțelegem noi acum?

În primul rand trebuie sa intelegem ca dupa intalnirea aceasta din 20 martie 2023, din punct de vedere geopolitic lumea nu va mai fi la fel. Si cine este corect informat, gandeste si intelege schimbarile care se petrec acum in lume la nivel global – trebuie sa aiba curajul de a accepta realitatea. Iar realitatea este cu totul alta decat cea pe care ne-o prezinta prin toate mijloacele de dezinformare in masa, tot felul de strigoi, de mascarici si de bufoni bine si gras platiti de alde Soros et comp. Plus actorul ratat, „cârtita de Bastroe”, care azi ne este servit peste tot – all inclusive.

În al doilea rând noi si mai ales SUA trebuie sa înteleagă ca nu mai pot sa fie superputerea lumii, ca nu mai pot face jocul sau regulile mondiale doar dupa cum vor ei. Ne aflam in prezent deja intr-o lume post unipolara, in care asistam la moartea erei jandarmului universal. Tebuie sa intelegem ca s-a trecut intr-o noua etapa, unde repet pe teren sunt trei jucatori mari…China, Rusia si SUA. Lumea este redefinita de la unipolarism la o lume multipolară.

Mesajul intalnirii Putin – Xi pentru americani (unde am vazut o strângere de mâini foarte solidă și aproape sigur durabilă) este de a veni alaturi de ei sau ei vor merge mai departe chiar și fără americani. Lumea se schimba cu sau fara voia americanilor. Americanii, care datorita abordarii lor politice exclusiv pro-razboi, pierd teren si sustinere internatională, deoarece războiul nu este dorit, doar pacea este dorită! Faceți pace dincolo de sacrificii, asta e dorința oamenilor și a credinței! Așa că aviz măi Aurescule cu trabucul tău cu tot si tuturor diplomatilor de carton, politicienilor si guvernantilor romani exaltati in slugarnicia pro-americană de a juca cartea morții – a razboiului! Repet si susțin în pofida tuturor înjurăturilor pe care le primesc si de care chiar nu-mi pasă – NU este războiul nostru! Și inca ceva, tot dl profesor Raul Volcinschi ne spunea cu privire la „vecinii” noștri ruși în raport cu celelalte mari puteri – „întotdeauna maieul este mai aproape de corp decât cămașa”. Aviz diplomației, daca mai avem diplomație!

Concluzia este doar una dupa alianța ruso – chineza. Nu ignorati China. Si nici Rusia. Daca blocul euro-atlantic a „unchiului Sam” va pierde, vom pierde si noi. Pentru început…Transilvania.

Cristian Ardeleanu