Distribuie articolul

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite i-a comunicat duminică omologului său sirian că este timpul ca Damascul, mult timp izolat diplomatic, să se întoarcă în familia arabă, în cadrul unei întâlniri la Abu Dhabi, informează AFP, citat de Agerpres.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad, alături de soţia sa, Asma, se află într-o vizită oficială în Emirate, a doua sa vizită în Golf după cutremurul din Siria de la începutul lunii februarie, într-un moment în care mai multe ţări arabe reiau contactele cu Damascul.

Președintele Klaus Iohannis se află de vineri în Emiratele Arabe Unite. Oarecum neobișnuit, vizita oficială a început cu două zile de vizitare a diverselor obiective din țară, abia de luni fiind programate întâlniri oficiale.

Sâmbătă, Klaus Iohannis a vizitat Marea Moschee din Abu Dhabi, după care a depus o coroană și a vizitat ansamblul Memorialului Martirilor Wahat Al Karama.

Președintele Iohannis a vizitat duminică Masdar City, un oraș situat lângă Abu Dhabi și axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană.

Abia luni dimineața președintele României va fi primit de către Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, la Palatul Prezidențial.

Marți, Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai.

În timp ce președintele Iohannis și soția sa vizitau EAU, preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat și el o vizită oficială, duminică, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

„Bashar al-Assad, preşedintele Republicii Arabe Siriene, a sosit astăzi (duminică) în Emiratele Arabe Unite, pentru o vizită oficială, însoţit de soţia sa, Asma”, a anunţat agenţia de presă oficială a Emiratelor, WAM, aceasta fiind prima deplasare oficială în străinătate a Primei Doamne a Siriei, Asma al-Assad, de la declanşarea conflictului din Siria, în 2011.

Preşedintele sirian a fost primit în capitala Abu Dhabi de preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al-Nahyane. Avioane de luptă ale Emiratelor au escortat avionul prezidenţial sirian de la intrarea lui în spaţiul aerian a EAU, a precizat aceeaşi sursă.

NapocaNews