Viorel Badea, senator în Parlamentul României din partea PNL, susține că pe 27 martie ar fi cazul să sărbătorim „puterea de a fi împreună” și că nu ar vedea vreun obstacol privind legiferarea acestei sărbători precum și a protejării limbii române pe ambele maluri ale Prutului, conform Deschide.

Astfel, cele două state românești, România și Republica Moldova, pot avea o sărbătoare națională comună, în ziua în care Basarabia s-a unit cu România, pe 27 martie 1918.

„A ajuns momentul să scoatem adevărul la suprafață și să îl arătăm tuturor, să îl mărturisim. Nu trebuie să ne fie rușine. Ce am făcut? Am distrus națiuni? Am omorât milioane de oameni? Am făcut Holocaust? Nu. Nu am făcut altceva decât să arătăm că vrem să fim împreună. Această sărbătoare ar putea fi o sărbătoare a puterii dacă ești împreună, a identității tale adevărate și eu zic că nu ne împiedică nimeni să facem acest lucru la fel cum nu împiedică nimeni cele două Parlamente să legiferăm împreună protejarea și promovarea limbii române pe ambele maluri ale Prutului și pentru cei care vorbesc limba română în alte zone. Asta ar putea fi un model comun de spațiu legislativ pe care să îl gestionăm împreună”, a declarat senatorul român Viorel Badea la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

NapocaNews