O lege a stârnit disperare printre români din cauza legii PL-X 145/2023. Românii ies în stradă.

În data de 19.04.2023, este programat votul în cadrul Parlamentului pentru proiectul de lege PL-X 145/2023, ce vizează o modificare importantă a legislației privind protecția copilului și, mai exact, separarea copilului de familie.

În prezent, procedura de luare în custodie a copiilor este încă destul de rigidă și necesită o serie de condiții care, uneori, întârzie sau chiar blochează intervenția autorităților.

PL-X 145/2023 urmărește să schimbe această situație, prin introducerea unor măsuri mai eficiente și mai rapide, dar care, potrivit unor critici, pot avea consecințe negative pentru copiii în cauză.

Printre cele mai controversate prevederi ale proiectului de lege se numără cea care permite separarea copilului de familie fără acordul părinților, în cazul în care există suspiciuni privind abuzul sau neglijența, scrie ziuaonline.ro.

Pe de altă parte, susținătorii PL-X  145/2023 consideră că astfel de măsuri sunt necesare pentru protejarea copiilor care sunt expuși unor astfel de riscuri.

De asemenea, proiectul de lege introduce și alte prevederi importante, precum obligația de a furniza asistență psihologică copiilor care sunt luați din familiile lor, sau dezvoltarea unor programe de reintegrare a copiilor în familii, atunci când este posibil.

În orice caz, este important ca dezbaterea publică și consultarea tuturor părților implicate să continue, astfel încât orice decizie luată să fie una echilibrată și să țină cont de interesele superioare ale copiilor.

Proectul de lege PL-X 145/2023

https://www.cdep.ro/proiecte/2023/100/40/5/cl144.pdf

La propunerea Guvernului, s-a supus votului Parlamentului României propunerea legislativă PL-x nr. 145/2023 având ca obiect „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”.

În procedură de urgență, chiar după sărbătorile pascale, Camera Deputaților (camera decizională) va avea pe ordinea de zi votarea formei actuale a Proiectului de Lege.

Deși scopul declarat al acestui Proiect de Lege este unul nobil, urmărindu-se sprijinirea familiilor aflate în situații de „risc”, atragem atenția că în realitate se are în vedere și se va putea ajunge la:

NapocaNews