Poetul clujean Marius Țion și-a lansat recentul volum de versuri „Prin lanurile înserării”, apărut anul acesta la editura Casa Cărții de Știință (ilustrații de Florin Olari).

Evenimentul a fost organizat de către editură ca întâlnire cu poetul Marius Țion și cartea sa, joi, 25 mai a.c., ora 18.00, la Centrl de Cultură Urbană Casino din Parcul Central.

Manifestarea s-a desfășurat ca o acțiune culturală amplă și o sărbătoare a poeziei clujene.

Invitații speciali au vorbit elogios de poet. Constantina Raveca Buleu a făcut o radiografie semantică și soteriologică a versurilor poetului. Dumitru Cerna a subliniat ”melancolia reflexivă a versurilor”, iar Ion Cristofor a felicitat faptul că poetul ajuns la maturitate a evitat manierismul, reușind să cuprindă cu talent și în versuri minimaliste emoția. Romancierul și poetul Dan Marius Drăgan a contabilizat laitmotivele folosite creativ de poet, considerând că poetul a ajuns la maturitatea deplină.

S-au mai înscris la cuvânt prozatorul Constantin Zărnescu și poetul Ionuț Țene, care au subliniat ”starea de veghe” a poeziei autorului de un lirism referențial, fiind „un poet liric și reflexiv”.

Evenimentul a fost însoțit de un moment muzical și un recital liric susținut de Adriana Berezovski, care a încântat numerosul auditoriu.

Moderatorul întâlnirii din partea Editurii Casa Cărții de Știință a fost Ada Blendea.

NapocaNews