Florin Piersic a fost implicat într-un scandal în Cluj în urmă cu câteva zile. Actorul susținea un program artistic stradal, dar la un moment dat a fost întrerupt de un cerșetor care și-a pus șapca pe scările scenei. Piersic l-a remarcat și l-a certat pe cerșetor spunându-i că el ar trebui să plătească pentru actul artistic și nu invers – VEZI AICI/

„Îți pui șapca acolo să îți dau bani? Păi ce să-ți dau? Dă-mi tu mie bani, că va fac program, fir-ai al dracului de vagabond. Mută ursul, nu auzi că am program artistic aici?”, i-a spus Florin Piersic.

În timp ce bărbatul se îndepărta de scenă, Piersic a continuat și a spus că ”a tras și ăsta ceva țuicomicină”.

„Bravo domnule, îmi place de ăsta! Un așa personaj aș putea juca eu. Și cred că a tras și ăsta ceva țuicomicină. Ia uite, își pune și sacul aici… Noapte bună, culcă-te! Fii atent! Acum trebuie să fii cuminte, pentru că urmez eu. Până acum nu am vorbit eu, a vorbit altul. Gura!”

Actrița Iulia Popovici,care este și critic şi curator de artele spectacolului, expert în programe culturale româneşti şi europene, autoare de cărţi despre sectorul cultural independent şi artele performative din Europa de Est, a reacționat furibund la adresa lui Florin Piersic.

Iulia Popovici a publicat o telegramă trimisă de Florin Piersic, fostei ”prime doamne” a României, Elena Ceaușescu.

”Înțeleg că marele actor Florin Piersic l-a umplut de zoaie pe un amărît, că-i deranja „programul artistic” cu „cerșeală”.

Las și eu aici această frumoasă telegramă de felicitare a dlui Piersic pentru tov. Elena Ceaușescu, spre aducere aminte.

Din arhiva lui ANIC cel mic, Mihai Burcea

PS: Nu, trimisul de telegrame nu era obligatoriu, sînt mult mai mulți artiștii care n-au făcut-o decît ceilalți”, a scria Iulia Popovici pe Facebook.

NapocaNews