CFR Cluj a învins-o pe teren propriu pe U Craiova 1948, scor 1-0, în barajul pentru ultimul loc în preliminariile UEFA Europa Conference.

Astfel, echipele care vor reprezenta România în Europa sunt Farul Constanța, FCSB, Sepsi Sfântu Gheorghe și CFR Cluj. Trupa lui Dan Petrescu va începe campania de calificare din al doilea tur preliminar.

Prima fază periculoasă le-a aparținut ardelenilor în minutul 3, când Bîrligea a trimis în fața porții pentru Janga. Gurău a intervenit bine și a îndepărtat pericolul.

U Craiova 1948 a dat replica după doar câteva minute. Baeten a trimis cu capul din careu, însă Manea a reușit să respingă. Balonul i-a atins mâna fundașului de la CFR, iar oltenii au cerut penalty, dar Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.

Chițu a șutat periculos la poarta lui Scuffet în minutul 11, însă portarul italian a reușit să respingă. Baeten a ratat și el șansa de a marca în minutul 25, când a trimis mult peste poartă dintr-o poziție.

Belgianul putea înscrie și pe finalul primei reprize, însă a trimis pe direcția lui Kolinger, iar Duarte a trimis puțin pe lângă poartă la următoarea fază.

În repriza secundă, ardelenii au avut un gol anulat pentru ofsaid, iar Bahassa i-a dat emoții lui Scuffet cu un șut de la marginea careului.

Oltenii au rămas în zece jucători din minutul 68, când Bauza a fost trimis la vestiare după ce a primit al doilea cartonaș galben.

În superioritate numerică, ardelenii au pus mari probleme la poarta oltenilor, dar Gurău a intervenit salvator de fiecare dată.

Oltenii au înscris unicul gol al partidei în minutul 97, prin Kolinger, care s-a înălțat foarte bine la centrarea expediată de Claudiu Petrila.

Câteva minute mai târziu, Huyghebaert a fost și el eliminat, iar misiunea oltenilor a devenit imposibilă. Lucrurile s-au încins pe final de meci, iar totul a culminat când oltenii au vrut să retragă echipa de pe teren.

NapocaNews