Autoritățile române de frontieră din Maramureș au capturat mai mulți grăniceri ucraineni, înarmați cu mitraliere, în apropiere de Vișeul de Sus,în ceea ce părea a fi o trecere ilegală a frontierei.

Mai întâi, mai mulți cetățeni ucraineni au fost depistați de polițiștii de frontieră maramureșeni, după ce au trecut ilegal granița și au ajuns în zona Valea Vaserului.

Ei au fost reperați de polițiștii români și, ulterior, duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeul de Sus, pentru a fi audiați și identificați.

Ucrainenii spun că au trecut în țara noastră fugind din calea războiului și au cerut azil în România, fiind transportați la Centrul de Refugiați din Șomcuta Mare.

La aproximativ o oră după acest incident, patrulele poliției de frontieră din Maramureș au identificat și reținut pe teritoriul României trei grăniceri ucraineni înarmați cu puști-mitralieră.

Aceștia susțin că s-au rătăcit, din cauza vizibilității reduse de pe munte, și astfel au ajuns pe teritoriul țării noastre. Ei urmează să fie predați autorităților din țara vecină.

Potrivit Antena 3, se pare că grănicerii ucraineni i-au urmărit pe cei care au trecut ilegal frontiera cu România și, astfel, s-au rătăcit.