Ultima medie de admitere la Medicină Generală a fost în acest an la Cluj 8,62, în timp ce la specializarea Radiologie și Imagistică ultimul candidat admis la buget a obținut 8,95, scrie Radio Cluj.

Rezultatele la examenul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca au fost făcute publice la mai puțin de 24 de ore de la finalizarea concursului.

Rectorul UMF Anca Buzoianu arată că la admiterea din acest an s-au înscris aproximativ 1.600 de candidați, iar examenele s-au desfășurat fără probleme:

Au fost rezultate foarte bune la examenul de admitere din acest an. Astfel, la Medicină generală, au fost patru candidați care au obținut nota 10.00, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 30 de ani. La buget, ultima medie a fost 8,62, deci o medie foarte mare și 8,32 la taxă. La fel, la Medicină dentară, ultima medie a fost 7,98, respectiv 7,93 la taxă. (Anca Buzoianu)

O concurență chiar mai mare decât la Medicină s-a înregistrat în acest an la Radiologie, unde ultima medie de admitere a fost apropiată de 9.00:

Una dintre cele mai mari concurențe a fost la programul Radiologie și Imagistică, unde rezultatele, de asemenea, au fost foarte bune, ultima medie la buget fiind de 8,95. La fel și la Tehnică dentară, unde ultima medie a fost 7,98. (Anca Buzoianu)

UMF Cluj este singura instituție de învățământ superior din municipiu care organizează examen de admitere pentru toate facultățile și specializările. Rectorul Anca Buzoianu precizează că o nouă testare va avea loc în luna septembrie, la secțiile unde nu s-au ocupat toate locurile:

Au mai rămas locuri la Asistență medicală generală, la programul de studiu Farmacie și câteva la Kinetoterapie, pe care le vom scoate la concurs în a doua jumătate a lunii septembrie. (Anca Buzoianu).

NapocaNews