Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a vizitat comunitatea românească din sud-estul Franţei, titrează Basilica.

Demnitarul român a participat duminică la Sfânta Liturghie la biserica românească din Nisa, după care a vizitat şantierul noii biserici.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului.

„Ne-am bucurat astăzi de Sfânta Liturghie din Duminica a 6-a după Rusalii care ne-a reunit împreună cu Înaltpreasfinţitul Dr. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, cu Părintele Radu Totelecan și comunitatea românească din sud-estul Franței”.

„După slujbă, am vizitat și șantierul noii Biserici de aici, care se înalță pe zi ce trece tot mai frumoasă spre slava lui Dumnezeu. Biserica, care va purta hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Ierarh Nicolae, reprezintă răspunsul la rugăciunile comunităţii românești de aici, care și-a dorit un lăcaș de cult ortodox, care să reflecte identitatea naţională prin arhitectură şi iconografie”.

„Mulțumiri aducem Înaltpreasfinţitului Iosif, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, cu implicarea căruia este posibil acest minunat proiect”, a menţionat Gheorghe Cârciu pe pagina de Facebook.

NapocaNews