Orchestra Filarmonicii Transilvania va concerta pe scena principală a Fesivalului Electric Castle, care se deschide joi, 20 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida, în județul Cluj, titrează Radio Cluj.

Concertul va avea loc duminică, 23 iulie, alături de formația rock Vița de Vie.

Ediția de anul acesta va fi mai mare decât anul trecut, a declarat Renate Roca Rosenberg, din partea organziatorilor, care a adus, la Radio Cluj, și detalii despre componenta ecologică a festivalului:

Faptul că faci doi pași în plus și atunci PET-ul unde trebuie va aduce bani către castel. Campania noastră ”Donează pentru Castel” continuă prin acest obicei de colectare selectivă. Avem un camping mai verde, sperăm, am început în anul acesta o serie de plantări, deja avem câteva sute de copaci plantați, dar planul pe termen lung pe următorii 2 ani este să ajungem până la 10.000 de arbori plantați, astfel încât în câțiva ani camping-ul să nu mai fie acel câmp pe care îl știm ci o mică pădurice. Avem invitația de a descoperi ce nu știai despre sustenabilitate. Avem colțuri speciale cu activități legate de sustenabilitate, care sunt foarte distractive de altfel, dar îți pot da foarte multe idei pentru când pleci acasă.

Până la urmă, scopul nostru este nu să fii sustenabil 5 zile din an când ești la Electric Castle ci să duci niște obiceiuri bune cu tine și să le păstrezi pentru viața de zi cu zi.

Electric Castle, între 19-23 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida.

NapocaNews