Eurodeputatul român Eugen Tomac a ținut, miercuri, o conferință de presă la sediul PMP din municipiul Cluj-Napoca. Tomac a abordat mai multe subiecte, printre care aderarea României la spațiul Schengen, formarea unui pol de dreapta în contextul anului electoral 2024 și declarațiile făcute de Viktor Orban zilele trecute, la Tușnad, scrie ziuadecj.ro.

În ceea ce privește dosarul Schengen, în această lună, am votat, la Parlamentul European, o rezoluție extrem de importantă, cu un conținut destul de dur la adresa Austriei. Prin rezoluție cerem trei lucruri importante: Cetățenii români și bulgari sunt discriminați prin blocajul generat de Austria și Olanda în procesul de aderare la Schengen. Cerem și să se stabilească un prejudiciu în ceea ce privește această îngrădire. România pierde anual peste 10 miliarde de euro din cauza asta. De asemenea, cerem Parlamentului European să intervină în procesul pe care l-am deschis la Curtea de Justiție a UE”, a declarat Eugen Tomac.

Vreau să vorbesc și despre nevoia de a coagula opoziția democratică de dreapta din România într un singur pol politic. Noi am luat decizia de a răspunde invitației primite din partea USR de a începe un dialog cât mai strâns, astfel încât anul 2024 să regăsească partidele de dreapta într-o singură construcție politică, care să ofere o alternativă credibilă la ceea ce avem acum la putere.

România traversează o perioadă foarte complicată, din mai multe motive. Evident că acest conflict militar de la frontierele țării este problema cea mai mare. Războiul este mult mai aproape decât își imagina oricine. Este o încercare de a spori tensiunea in regiune. Vrem să le oferim românilor o alternativă capabilă sa facă față tuturor provocărilor prin care trece țara in aceste vremuri”, a afirmat Tomac.

NapocaNews