Cunoscutul actor Mircea Diaconu ar putea fi opțiunea Alianței pentru Unitatea Românilor la alegerile prezidențiale care vor avea loc în cursul anului 2024?

La Arenele Romane, acolo unde AUR și-a prezentat candidații la alegerile europarlamentare, președintele acestui partid, George Simion a făcut referire și la personalitatea care ar putea candida pentru funcția supremă în stat, scrie evz.ro.

George Simion a mai spus că AUR are mai multe variante pentru această candidatură, și că una dintre acestea este actorul Mircea Diaconu. Pe lista scurtă ar mai intra Andrei Marga sau președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

”Candidatul AUR pentru alegerile prezidenţiale va fi anunţat imediat după ce se termină alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, pentru a vedea dacă avem sprijinul populaţiei pentru a da viitorul preşedinte al României. Nu vrem să fim o unealta în mâna PSD-ului care să se folosească de noi doar pentru a repeta scenariul Iliescu-Vadim din 2000. Cred că de data asta românii nu îl vor mai vota pe Iliescu. Cred că românii s-au trezit”, a spus George Simion.

După cum arată sondajele de opinie în acest moment, este clar faptul că orice candidat AUR pentru funcția de președinte al României, ar ajunge în turul doi, acolo unde îl va avea de înfruntat pe candidatul PSD, care ar putea fi Mircea Geoană.

În acest fel, scenariul din anul 2000 s-ar putea repeta. Atunci, în turul doi au intrat Ion Iliescu de la PSD și Corneliu Vadim Tudor de la PRM. La momentul respectiv, Ion Iliescu a fost votat masiv de românii prezenți la vot, care au ales ”răul cel mai mic”, așa cum s-a spus la vremea respectivă.

”O să vedem dacă candidează preşedinţii de partid sau candidează nişte candidaţi serviţi cum ar fi Mircea Geoană sau doamna Kovesi şi în funcţie de asta vom face şi noi următoarele mişcări politice. Dacă candidează Kovesi, poate alegem pe cineva din justiţia reală (…) un expert în drept”, a precizat mai precizat George Simion, refuzând un răspuns direct la întrebarea dacă ar candida chiar el la această funcție în stat.

George Simion s-a mulțumit doar să răspundă că AUR are foarte mulți prezidențiabili, precum ”Claudiu Târziu, Cristian Terheş, Gheorghe Piperea”, sau din afara partidului ”Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu sau Andrei Marga”.

Despre candidatura lui Ioan Aurel Pop, academician și istoric, George Simion a comentat că ar fi una corectă.

Noi credem că va fi candidatul George Simion.

NapocaNews