Cererea venită din partea turiştilor români pentru sejururi în China a crescut cu 25% în acest an faţă de 2019, arată datele publicate, luni, de un turoperator important al pieţei locale.

Conform Dal Travel, cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în China. În plus, valabilitatea paşaportului trebuie să depășească 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. Viza de intrare se obţine de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepţia vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera şi la frontieră, notează Agerpres.

Din 25 iunie 2018, deţinătorii de paşaport simplu pot depune cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru China din Bucureşti. În cursul acestui an, agenţia de turism a înregistrat o creştere a cererii cu 25% faţă de 2019, ultimul an când turiştii români au putut vizita China.

Programe captivante, obiective turistice unice

Succesul de care se bucură pachetele turistice pentru China vin din programele captivante oferite turiștior, ca și din experiențele unice care li se propun la întâlnirea cu istoria și cultura chineză.

Programul turistic „China – Marele circuit – O ţară, două sisteme!”, are perioade disponibile în septembrie (1-14 septembrie şi 15-28 septembrie), pentru destinaţii precum: Beijing, Xi’an, Guilin, Shanghai, Hong Kong şi Macao. Traseul cuprinde vizite la Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis, Armata de Teracotă şi alte obiective spectaculoase ale culturii şi istoriei chineze. Tariful pentru acest pachet este de 3.460 euro/persoană şi include transport cu avionul, cazare la hoteluri de 4 stele şi toate mesele incluse.

De asemenea, programul „China – Tibet. Tradiţie şi civilizaţie la înălţime”, organizat în perioada 20 septembrie – 4 octombrie 2023, propune destinaţii ca: Xi’an, Golmud, Lhasa, Gyantse etc. „China de Poveste. Poveste Chinezească cu Urşi Panda, Drumul Ceaiului, Croazieră pe Yangtze şi Amintiri din Avatar” se va desfăşura în perioada 11 – 26 octombrie 2023.

China este cea mai populată ţară a lumii, cu un total de 1,4 miliarde de locuitori. Deține cea mai extinsă reţea feroviară de mare viteză din lume. Un alt atu al său este Marele Canal al Chinei, cel mai lung canal construit de om din lume, cu o lungime de peste 1.800 de kilometri.

NapocaNews