În noaptea de 16 spre 17 decembrie 2017, Gabriel Emil Gavrilă, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, și patru prieteni de-ai săi au bătut un polițist, în centrul orașului Târgoviște, scrie Libertatea.

Victima a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale și a suferit operații la ambele maxilare. Dosarul în care cei cinci sunt acuzați se află de 6 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște. Între timp, „faptele s-au prescris”, spune avocatul polițistului bătut.

Gheboasă a fost amendat cu 1.000 de lei de Jandarmeria Mobilă Cluj-Napoca, pentru «proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora» la concertul susținut de trapper la festivalul UNTOLD. În decembrie 2017, când a avut loc agresiunea asupra polițistului, Gheboasă avea 16 ani. În acea noapte de sâmbătă spre duminică, el se afla, împreună cu patru prieteni de-ai săi, în centrul orașului Târgoviște. Era ora 4:00 dimineața când ei l-au observat pe polițistul Valentin P. ieșind dintr-un restaurant.

„În acel moment”, le-a declarat Gheboasă anchetatorilor, „Ștefan Aron ne-a zis, mie și lui Andrei Parceloaia, că «acum este momentul să-l facem şi noi pe gabor», deoarece şi gaborul, la rândul lui, i-a făcut dosar penal”. Potrivit unei document de la Judecătoria Târgoviște, Gheboasă a mai precizat că, în momentul în care „un băiat l-a lovit pe polițist, Aron a strigat «hai, să-l facem pe gabor!».” Parchetul: „Polițistul a fost lovit cu bestialitate”

În dosarul deschis de procurori se precizează că polițistul Valentul P. „a fost lovit cu bestialitate de către inculpaţii Radu Georgian Liviu, Gavriş Gabriel Emil şi Mihai Laurenţiu Ionuţ, pentru că, în calitate de agent de poliţie rutieră, a întocmit unuia dintre ei dosar penal”.

Ei pot. Nu-s deranjați de organe? Pot merge la Untold.

NapocaNews, Foto: Defapt.ro