Noul complex parohial al comunității românești din Monte Compatri – Pantano, Italia, a fost achiziționat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, titrează Basilica.

În scopul achiziţiei, parohia românească a depus o cerere de finanțare. După analiză, proiectul a fost avizat pozitiv și a primit finanțare integrală.

Contractul de vânzare-cumpărare, prin intermediul căruia Parohia „Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul” din Monte Compatri – Pantano a devenit proprietara complexului, a fost semnat joia trecută.

În perioada următoare vor avea loc lucrări prin care noile spaţii vor fi adaptate la necesităţile pastoral-misionare specifice tradiției ortodoxe.

Potrivit preotului paroh Cristian Ţuţuroi, noul complex parohial va avea o biserică şi un spaţiu pentru activităţi catehetice, sociale şi culturale, dispuse pe o amprentă la sol generoasă.

„Începând cu luna martie a acestui an, s-au inițiat demersurile în vederea achiziționării unui lăcaș propriu de slujire pentru Parohia Monte Compatri – Pantano”.

„În acest sens, a fost identificat un imobil care să răspundă necesităților pastoral-misionare, catehetice, sociale și culturale ale parohiei, complex alcătuit dintr-o casă de 150 de metri pătrați (la care se adaugă un pridvor de 80 de metri pătrați), ce va fi transformată în biserica propriu-zisă, și o altă clădire anexă de 160 de metri pătrați, ce va deservi pentru activitățile catehetice, sociale și culturale, toate acestea fiind dispuse pe un teren de aproape 4000 de metri pătrați (ce va fi organizat pentru a răspunde nevoilor practice, precum parcare, dar și ca spațiu recreativ pentru copii)”.

„Mulțumim, întâi de toate, Domnului, pentru binecuvântarea revărsată asupra comunității noastre. Alese gânduri de mulțumire sunt îndreptate și către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, domnului Secretar de Stat, Gheorghe-Florin Cârciu, și tuturor ostenitorilor din cadrul acestui Departament, pentru această împlinire deosebită din viața comunității noastre parohiale”, a declarat Părintele paroh Cristian Ţuţuroi.

NapocaNews