Cristian Tudor Popescu se implică în disputa dintre polițistul Marian Godină și site-ul de investigații Recorder. Gazetarul a reacționat după ce Marian Godină a contestat una dintre ultimele investigații Recorder referitoare la cazul unui polițist din Oradea care suspectează că datele sale personale au fost accesate ilegal, de șefi și colegi de-ai săi, în interesul unui influent om de afaceri local.

Polițistul Marian Godină a reacționat după apariția investigației Recorder, punând la îndoială onestitatea jurnaliștilor care au realizat-o. Într-un comentariu pe rețelele de socializare Godină a descris investigația drept „un mare fâs, jurnalism de doi bani, făcut cu amatorism și multă naivitate și aroganță, pus în serviciul vizualizărilor”.

Afirmațiile sale au stârnit numeroase controverse în spațiul online, iar printre cei care au reacționat a fost și Cristian Tudor Popescu. El a reacționat într-o postare în care și-a prezentat punctul de vedere cu privire la comentariul lui Marian Godină.

„E posibil să mai existe și alte probe pe care nu le-au prezentat sau descoperit cei de la Recorder. E posibil ca reportajul să conțină erori. Dar, o regulă a meseriei spune că dacă dintr-o investigație jurnalistică 20% este adevăr indubitabil, atunci jurnaliștii și-au făcut treaba. Pornind de la acele 20%, organele de anchetă ale statului pot să se sesizeze pentru că, repet, rolul presei este să semnaleze, nu să realizeze anchete complete, de tip procuratură. Nimeni nu poate și nu trebuie să fie condamnat decât pe baza unor articole de lege, nu a unor articole de presă”, a arătat CTP, într-o postare intitulată „Dacă 20% e adevărat, jurnaliștii și-au făcut treaba”.

NapocaNews