George Simion vede în Viktor Orban un model antiprogresist.

Într-un interviu acordat presei franceze, liderul AUR admite că și-ar dori o apropiere mai mare de Viktor Orban, a cărui mișcare eurosceptică și antiprogresistă începe să prindă contur în interiorul UE.

Jurnalistul francez a observat că Europa este măturată de un val de populism și mișcări de extremă dreaptă, context în care l-a întrebat pe George Simion ce opinie are despre valul eurosceptic și antiprogresist dirijat de premierul maghiar Viktor Orban.

„În Europa de astăzi, nu poți avea idei iredentiste și șovine. Nu te poți gândi, în Europa noastră, la schimbarea granițelor. Poate că, în Asia, prietenul său, domnul Putin poate avea această idee de a modifica granițele.

Dorim să avem relații bune cu vecinii noștri: Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina. Și ne dorim o alianță în această parte a lumii, așa cum a avut în vedere planul – numit Intermarium sau Inițiativa Trei Mări – a mareșalului polonez Józef Piłsudski și ne-am dori și am putea coopera cu ușurință cu domnul Orbán în cadrul anumitor idei, precum apărarea creștinismului și a valorilor familiei”.

O altă temă abordată în cadrul interviului a vizat ambițiile AUR la alegerile pentru Parlamentul European din 2024. Liderul AUR a menționat grupul politic de care ar dori să aparțină formațiunea, în mod evident unul de doctrină suveranistă și conservatoare.

NapocaNews