Sute de case arse, copaci mistuiți de flăcări și un număr extrem de mare de victime. Este bilanțul cutremurător al incendiilor devastatoare care au lovit în paradisul din Hawaii. În mijlocul dezastrului a apărut și un semn al speranței: o biserică catolică a scăpat ca prin minune de foc.

Cel puţin 93 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor care au devastat insula Maui din arhipelagul american Hawaii.

Incendiile au mistuit sute de hectare de pădure, dar și case, mii de oameni fiind nevoiți să evacueze de urgență locuințele pentru a se pune la adăpost de flăcările nimicitoare. Insula s-a transformat într-un iad în care pare că singura clădire care a supraviețuit a fost o biserică.

Incendiile devastatoare din Maui par să fi cruțat Biserica Catolică Maria Lanakila din Lahaina, un oraș din vestul insulei nimicit de flăcări.

Monseniorul Terrence Watanabe a declarat pentru Honolulu Star-Advertiser că, din imaginile suprinse după incendiu, biserica pare să fi supraviețuit. „Pentru noi, este ca un miracol. Când am văzut știrile și am văzut turnul bisericii ridicându-se deasupra orașului, a fost o imagine grozavă”, a spus preotul, potrivit catholicnewsagency.com.

Totuși, acoperișul din lemn al bisericii pare să fi suferit unele avarii. Este greu de stabilit cât de mult a fost avariată clădirea. Este posibil totuși ca structura de rezistență a bisericii să fi fost afectată.

„Nu vom ști până când nu vom ajunge acolo și nu vom face o evaluare”, a spus Watanabe.

NapocaNews