Facultățile de Teologie Ortodoxă din București și Iași vor înființa noi programe de master și licență la Chișinău și Roma. Deciziile de înființare au fost publicate recent în Monitorul Oficial.

Master

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București va înființa în toamna acestui an o extensie a Masterului de „Pastorație și viață liturgică” la Chișinău și Roma. Domeniul de studiu va fi „Teologie”, iar forma de învățământ „cu frecvență”, informează Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale.

Prin noile extensii, mai mulți tineri din comunitățile românești din jurul granițelor țării (Republica Moldova) și din diaspora română (Italia, precum și din alte țări ale Europei Occidentale) vor putea studia teologia ortodoxă pentru a cunoaște viața și practica liturgică a Bisericii Ortodoxe Române.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și-a asumat misiunea educațională și în afara granițelor țării încă din 2017 când a înființat extensia de „Teologie Ortodoxă pastorală” la Roma.

Totodată, din toamna acestui an va fi înființată și o extensie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, la Chişinău, în cadrul Universităţii de Stat din Moldova, pentru nivelul „licenţă”, forma „cu frecvenţă”, specializarea „Teologie ortodoxă pastorală”.

Prin noua extensie, tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a studia teologia ortodoxă și de a cunoaște Istoria Bisericii Ortodoxe Române.

Scopul extensiilor constă în dezvoltarea și consolidarea misiunii și mărturiei creștin-ortodoxe în afara granițelor țării prin intermediul educației teologice de nivel universitar, în limba română.

NapocaNews