O nouă rută cultural-turistică va fi inaugurată sâmbătă, 2 septembrie, la Feldioara, județul Braşov, cu ocazia Zilelor porţilor deschise ale Cetăţii. Denumită „Ruta Cavalerilor teutoni”, acest nou traseu turistic, atestat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, leagă cetăţile teutonice din Ţara Bârsei.

Iniţiativa aparţine administrației locale din Feldioara, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Braşov, scrie Rador.

Ruta, care are aproximativ 350 de km, cuprinde nouă localități din Țara Bârsei care au la bază cetățile teutonice. În cadrul rutei sunt promovate toate formele de turism, deci nu numai turismul cultural, al monumentelor de artă, al evenimentelor culturale, dar și turismul activ, turismul de aventură, turismul în natură, turismul de city-break sau turismul de sănătate, care se desfășoară în aceste localități și în Țara Bârsei, a precizat reprezentantul teritorial pe Brașov al Ministerului Turismului, Roxana Niculescu. Obiectivul principal al proiectului este de a atrage cât mai mulți turiști în Țara Bârsei.

În viitor, după ce va fi recunoscută de către Consiliul Europei, „Ruta Cavalerilor teutoni” va face o conexiune cu celelalte edificii ale Ordinului Cavalerilor Teutoni din Europa, a adăugat reprezentanta Ministerului Turismului:

Se intenționează ca această rută să se extindă în Austria, Germania, Polonia, Țările Baltice, Grecia și alte țări care doresc să adere. Important este că România, prin județul Brașov și inițiatorii Rutei Cavalerilor Teutoni, este inițiatoarea acestei rute și poate ea să invite la aderare alte țări. Odată ce ruta va fi recunoscută de către Consiliul Europei la nivel european, aceasta va beneficia de promovarea Consiliului European.

„Ruta Cavalerilor teutoni” va fi a treia rută cultural-turistică atestată din judeţul Braşov, după „Porţile Transilvaniei” şi „Transhumanţa în Munţii Ciucaş”.  (RADIO ROMÂNIA BRAŞOV).

NapocaNews