Un secretar de stat maghiar a făcut noi declarații controversate în timpul unei vizite la Cluj. Oficialul susține că „fără Cluj nu există istorie maghiară, nu există națiune maghiară” și a punctat că dezvoltarea orașului se datorează și unității maghiare. 

„Prin aceasta nu afirmăm că doar maghiarilor le aparţine oraşul. În ultimele secole, decenii şi chiar şi astăzi, Cluj-Napoca a aparţinut întotdeauna oamenilor care au trăit şi trăiesc în acest oraş şi care au contribuit la dezvoltarea acestui oraş cu munca, sârguinţa şi talentul lor”, a transmis oficialul maghiar, care a punctat că orașul Cluj-Napoca nu se poate separa de personalitățile istorice maghiare și de maghiari, potrivit Hirado.Hu.

Árpád János Potáp, secretar de stat responsabil pentru politici naționale în cadrul Cancelariei prim-ministrului ungar, a participat la inaugurarea Casei Herepei, renovată cu sprijinul Guvernului Ungar. Înaintea eveniementului a avut loc o slujbă religioasă care a deschis cea de-a 14 ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

NapocaNews