Piramida holografică şi straniile fenomene ce pot fi văzute pe vârful Ceahlău, presupusul sălaş a lui Zamolxis. În fiecare an, în ziua Schimbării la Faţă (6 august), turiştii iau cu asalt Ceahlăul pentru a vedea piramida holografică, un straniu fenomen.

Straniile fenomene din Ceahlău, masivul din Neamţ care ar fi fost sălaşul zeului-om Zamolxis, Piramida holografică şi Spectrul Brocken au putut fi observate pe 6 august  de cei care au fost pe vârful Toaca, scrie adevărul.ro.

Şi în acest an, pe data de 6 august, în ziua Schimbării la Faţă a Domnului, mii de turişti au luat cu asalt potecile alpine, fiind atraşi de piramida spaţială sau holografică, un fenomen optic care se produce la intensitate maximă în această zi, la răsăritul soarelui. Este o imagine tridimensională, care se vede de pe vârful Toaca (1.904 metri), la răsăritul soarelui.

Condiţia necesară pentru a fi admirată este să fie senin şi are o explicaţie ştiinţifică, dar şi o aură de mister. În 2023, piramida a putut fi observată încă de pe data de trei a acestei luni. Astăzi, cei care au urcat la Toaca au fost martorii altei „ciudăţenii“, tot una optică, Spectrul Brocken, căreia i se mai zice Stafia proiectată pe nor, Stafia de pe cer sau Efectul Gloria. Apare şi în alţi munţi din ţară.

„Piramida spaţială s-a arătat în toată plenitudinea ei, sporind senzaţia de misterios“; „Da unde nu-i minunat pe Ceahlău!“; În 8 ani, am urcat de cinci ori din Durău, traseu complet cu urcare pe la Duruitoarea, coborâre pe la Fântânele şi invers, şi prin ploaie, şi prin zăpadă. Minunate toate ieşirile!“; „Merită efortul, frumuseţe rară, ai ce să vezi, amintiri frumoase“.  Acestea sunt câteva postări pe Facebook ale celor care au fost astăzi pe vârful Toaca.

Piramida spaţială e o compunere de patru umbre. Toaca are formă de piramidă, cu baza un pătrat, iar sub razele solare dinspre est, are o umbră în formă de triunghi isoscel. Stânca Piatra Ciobanului, fiind mai mică şi mai joasă, face altă umbră.

La fel, Piatra Vulcanului şi Panaghia, iar peste toate se suprapune lumina ce trece prin şaua muntelui. Pe 6 august, datorită poziţiei soarelui, umbrele se unesc la vârf şi se creează o imagine tridimensională, ca holograma unei piramide.

Spectrul Brocken este umbra mărită a unui obiect sau a unei siluete, privită din vârful unui munte şi în direcţia opusă soarelui, situată deasupra norilor formaţi din picături de apă uniforme sau deasupra ceţii. Umbra siluetei poate fi înconjurată de un cerc luminos.

George Simion, liderul AUR, a fost prezent pe masivul Ceahlău alături de pelerini și adoratori a vechii religiei dacice.

De asemenea, piramida holografică de pe Ceahlău se poate vedea în fiecare zi circa 10-15 minute în prima jumatate din a doua decadă a lunii august (20-25)

Reamintim că marcată pe 6 august, Ziua Hramului Muntelui Ceahlău îi așteaptă pe turiștii care vor urca pe Ceahlău pentru a admira piramida holografică în zorii zilei și pentru a participa la manifestarea religioasă prilejuită de Hramul Mănăstirii Ceahlău. (vezi articol AICI)

NapocaNews

https://fb.watch/mfo8MWH6fF/