Noua lege a salarizării și viitoarea ordonanță de urgență privind reorganizarea instituțiilor statului îi determină pe salariați să recurgă la proteste.

Miercuri, 16 august, la Cluj angajații din instituțiile Ministerului Muncii (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și Casa Județeană de Pensii) au recurs la un protest spontan, ieșind în curtea instituție cu o serie de pancarte pe care și-au scris doleanțele, titrează Radio Cluj.

Președinta Sindicatului Muncă și Protecție Socială Cluj, Elena Popescu a declarat în exclusivitate pentru Radio Cluj ce i-a determinat pe angajați să recurgă la această măsură:

Nu suntem de acord cu faptul că se iau hotărâri în necunoștință de cauză, persoanele decidente ar trebui să facă vizite în aceste instituții, ș i să vadă volumul de muncă și condițiile. La Casa de Pensii Cluj, spre exemplu, zilnic se preiau peste 500 de solicitări care trebuiesc finalizate și pe lângă munca noastră curentă, mai vin la foarte scurt timp unele de altele modificări de lege, ordonanțe de urgență, solicitări de tot felul, care toate trebuiesc aplicate și soluționate cu celeritate. În ultima vreme s-au pensionat mai multe persoane, iar altele au plecat la salarii mai bune. Locurile au rămas vacante și le vom pierde. Volumul de muncă este foarte mare și nu mai facem față.

Am amânat aceste proteste pentru că ne-am gândit la pensionari, mămici, șomeri sau persoane cu dizabilități care au nevoie de ajutorul nostru prin munca noastră, dar nu mai putem rămâne pasivi la toate hotărârile care se iau în defavoarea noastră.

 

Foto: Elena Popescu

Dacă angajații nu vor primi nici un răspuns la aceste doleanțe aceștia sunt hotărâți să recurgă la proteste de mai mare amploare.

Ordonanța lui Ciolacu falimentează adminsitrația locală și menține pensionarii speciali și cei cu carnet de partid în sistem și îi dă afată pe cei care muncesc.

NapocaNews