Prim-ministrul kosovar Albin Kurti a acuzat Serbia că sprijină teroriştii şi a anunţat începerea unei operaţiuni antiteroriste.

Luptele au început în nordul Kosovo în noaptea de duminică, 24 septembrie. Un grup bine înarmat de militanți mascați i-a atacat pe oamenii legii. Ca urmare, un polițist a fost ucis, iar altul a fost rănit. Poliția din Kosovo a spus că „în conformitate cu situația și pericolul reprezentat de atacurile sporadice ale grupurilor criminale”, ofițerii de ordine au răspuns la foc și au ucis un atacator. Publicația Balkaninsight relatează despre aceste evenimente care au avut loc în municipiul Zvechan.

Prim-ministrul kosovar Albin Kurti a declarat că militanţii „au intrat în Kosovo pentru a destabiliza situaţia din ţară” şi a cerut Serbiei „să înceteze să mai sponsorizeze atacurile teroriste din nord”.

„Există cel puțin 30 de oameni bine înarmați… care sunt asediați de poliția noastră și pe care-i îndemn să se predea agențiilor noștri de securitate”, a spus Kurti la o conferință de presă.

Confruntările cu poliția au continuat pe tot parcursul zilei. De asemenea, zeci de oameni înarmați s-au baricadat în mănăstirea ortodoxă din localitate. Se știe că pe teritoriul mănăstirii se află și un grup de credincioși și călugări, care s-au închis într-una din încăperi.

Sârbii nu cedează. Cad morți și răniți.

NapocaNews