Polițiștii clujeni au deschis dosar penal pentru viol, faptă petrecută în timpul festivalului Untold. Victima, o fată de origine străină, a acuzat că ar fi fost agresată sexual și fizic, scrie Adevărul.ro

Reprezentul UNTOLD Edy Chereji a oferit explicații în excluivitate pentru Adevărul în legătură cu incidentul care a avut loc la festival.

„În timpul festivalului am fost informați de către reprezentanții M.A.I. de faptul că o persoană adultă a sesizat o agresiune sexuala și că, conform procedurilor, Poliția a deschis un dosar în vederea soluționării cazului. În aceeași zi am fost informați și că persoana reclamantă a refuzat să depună plângere și că a refuzat controlul medical de specialitate, care se impune în astfel de cazuri. Mai multe detalii despre evoluția cazului pot să vă ofere reprezentanții M.A.I.

Și în acest an, ca de fiecare dată, am avut în festival mii de lucrători M.A.I. din toate structurile (Poliția, Jandarmeria, Antitero, Antidrog, ISU etc), peste 800 de agenți de pază, precum și un comandament care coordonează activitatea de securitate la nivelul întregului festival. Alături de reprezentanții M.A.I dar și de autoritățile locale pregătim în fiecare an planul de măsuri menit să ofere siguranța participanților și să minimizeze orice risc. Suntem bucuroși să spunem că măsurile luate în fiecare an au făcut din UNTOLD, cel mai sigur loc public, dovada fiind cele 8 ediții de festival de până acum, desfășurate fără incidente majore”, a precizat Edy Chereji, Chief of Public Affairs, UNTOLD Universe.


IPJ Cluj a confirmat pentru libertatea.ro că a fost înregistrat un dosar penal ce vizează infracțiunea de viol, comisă în noaptea de 5 august.

NapocaNews