Premierul Marcel Ciolacu după ce vrea distrugerea administrației locale, acum a pus ochii pe banii românilor. Vrea control total. În magazinele cash & carry, românii vor putea efectua plăţi zilnice doar în limita a 2.000 de lei cash, potrivit proiectului de lege publicat de Guvern, ce cuprinde măsurile fiscale. Până acum, românii puteau cheltui până la 10.000 lei în numerar.

Potrivit Ziare.com, plafoanele la tranzacţii sunt:

a) încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană;

b) încasări efectuate de către magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate şi funcţionează în baza legislaţiei în vigoare, de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană.

De asemenea, în document se mai precizează faptul că “sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri şi servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei şi, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry”.

“Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot achita facturile cu valori care depăşesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri şi servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depăşeşte acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar”, mai scrie în document.

Conform site-ului citat, măsura restricţionării plafonului zilnic de plăti în numerar a fost luată pentru a combate evaziunea fiscală.

Napocanews