Vicepreşedintele AUR, deputatul Dan Tănasă, acuză autoritățile judiciare că trag de timp și nu fac lumină în cazul presupusului viol care ar fi avut loc la Şcoala de vară a partidului AUR desfășurată în stațiunea Neptun-Olimp.  

„Condamnăm, încă o dată, ferm incidentul care a avut loc la Constanţa şi solicităm ferm instituţiilor statului român să lămurească de urgenţă acest subiect. În acest moment, considerăm că este inacceptabil ca autorităţile judiciare să nu vină în faţă şi să lămurească ce s-a întâmplat acolo. Noi, Alianţa pentru Unirea Românilor, am pus şi ne-am pus la dispoziţia autorităţilor judiciare. În acest moment, considerăm că autorităţile judiciare trag de timp tocmai pentru a face rău AUR. Solicităm lămurirea şi aflarea adevărului, care cade în mod evident în sarcina autorităţilor judiciare, nu în sarcina noastră”, a declarat Tănasă într-o conferință de presă.

O minoră de 17 ani, care a fost în tabără la mare, a reclamat faptul că ar fi fost violată, anchetatorii ialomiţeni deschizând dosar penal.

Conform datelor comunicate, luni, de IPJ Ialomiţa, Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată, la data de 16 septembrie, cu privire la faptul că o minoră, de 17 ani, din municipiul Slobozia, s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unei infracţiuni de viol, comisă în judeţul Constanţa.

„Din primele cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit faptul că, în perioada 14 – 16 septembrie, minora a participat la o tabără de vară (n.r. Şcoala de vară a AUR), organizată în Staţiunea Neptun-Olimp. Minora a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, fiindu-i prelevate probe biologice”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

NapocaNews