Primarul municipiului Cluj-Napoca susține că e o greșeală decizia Guvernului de a nu mai păstra facilitățile pentru IT-iști, faptul că și aceștia vor plăti impozit pe venit pentru lefurile de peste 10.000 de lei brut.

„Nu sunt mulțumit de conținutul actului în ceea ce privește eliminarea facilităților pentru IT.

Este o greșeală, chiar dacă s-a îndulcit documentul și este un plafon până la care nu se elimină aceste facilități. Capacitatea acestui sector de a genera valoare adăugată pentru România nu ar trebui să fie afectată”, a spus Emil Boc la postul de radio Ziua Live, potrivit Cluj24.

„În 2010, când situația era mult mai gravă, aceeași propunere am avut-o și eu pe masă și nu am recurs la eliminarea facilităților și s-a dovedit că am avut dreptate. Nu putem fi competitivi cu Franța în agricultură, cu Germania în automotive, dar putem sta la masă prin sectorul de IT și inovare. Acest sector este capabil să dea soluțiile pentru slujbele bine plătite ale viitorului și soluțiile pentru tranziția verde și digitală”, a completat fostul premier.

„Suntem contra curentului. Europa apasă accelerația, noi apăsăm frâna (…) Sper sa se schimbe, pentru că altfel vom plăti pe termen lung”, a mai subliniat Emil Boc.