Preasfinţitul Părinte Macarie a slujit duminică în Biserica Paraclis Episcopal din Copenhaga, capitala Regatului Danemarcei, scrie Basilica.

În prezenţa credincioşilor, Episcopul Europei de Nord a botezat doi copii şi un adult.

Taina Sfântului Botez a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii.

În cuvântul rostit, Părintele Episcop a vorbit despre iubirea lui Dumnezeu pentru întreaga creație.

„Să privim țintă la Hristos Cel răstignit, Cel care își întinde mâinile pe Cruce pentru a ne deschide Brațele părintești din Cer. Domnul atunci când Și-a întins mâinile pe cruce, fiind pironit și le-a întins cu toată dragostea și grija și mila Sa față de întreaga făptură, iar Părintele Cel Ceresc prin Fiul și a deschis brațele îmbrățișându-ne pe noi toți”.

„Cheia de înțelegere a Scripturilor este Crucea, iubirea răstignită a Dumnezeului Treimii. Cheia de înțelegere pentru propria ta viață, scump frate și scumpă soră. Aceasta este iubirea răstignită a lui Dumnezeu care dă valoare omului și întregii lumi, care dă sens istoriei, care dă sens vieții de zi cu zi, aceasta este iubirea răstignită!  Fără această iubire răstignită a lui Dumnezeu, fără Cruce, suntem robi, suntem pierduți, suntem în întunericul cel mai dinafară!”, a subliniat Preasfinţia Sa.

La slujbă a participat şi Consilierul patriarhal Aurelian-Nicolae Iftimiu, directorul Agenției de știri Basilica a Patriarhiei române.

Preasfințitul Părinte Macarie a oferit daruri copiilor înscrişi la Școala de Duminică.

Paraclisul Episcopal din Copenhaga are hramul „Nașterea Maicii Domnului”. În lăcaşul de cult se află icoanele Maicii Domnului, „Arătătoarea Căii” și „Alăptătoarea” de la Țibleș.

NapocaNews