Sâmbătă, la Toplița, secretarul maghiar de stat responsabil cu politicile naționale, Árpád János Potápi, a declarat că guvernul maghiar se străduiește să îmbunătățească indicatorii demografici, deoarece politicile naționale nu pot funcționa fără copii și tineri.

Oficialul ungar a primit Premiul Urmánczy Nándor la cea de-a 16-a ediție a Zilei Memoriale Dr. Urmánczy Nándor din Toplița, județul Harghita.

În discursul pe care l-a susținut, politicianul a subliniat că guvernul ungar și Secretariatul de Stat pentru Politicile Naționale fac eforturi pentru a-i ajuta pe cei care au rămas în locurile natale, iar rezultatele acestor eforturi au fost vizibile în ultimii 12 ani.

„Am obţinut succese şi aici, în Transilvania, însă nu am isprăvit, deci nu ne putem relaxa încă”, a spus secretarul de stat, citat de presa maghiară.

Árpád János Potápi a remarcat că se depun eforturi pentru a ajuta mai mulți oameni să rămână pe pământul natal. Politicianul an amintit că această problemă a fost abordată și la Summitul Demografic de la Budapesta, adăugând că nu este o surpriză faptul că situația demografică este o problemă în întreaga lume occidentală.

Secretarul de stat a subliniat că în acest moment, Africa are mulți copii, ceea ce era obișnuit pentru familiile secuiești în urmă cu 100 de ani.

El a adăugat că, deși statisticile demografice s-au îmbunătățit semnificativ în ultimii 12 ani, un succes răsunător este încă de așteptat. Secretarul de stat a declarat: „Munca actuală nu are niciun rost dacă nu putem obține acest succes în viitorul apropiat, nu într-un viitor îndepărtat”, potrivit ȘtiripeSurse.

NapocaNews, FOTÓ: ERDÉLY BÁLINT ELŐD (Székelyhon.ro)