„Dragi tineri, legați un lanț uman în jurul celui care ați văzut că a început să alunece spre traficare sau spre consum de droguri. Vă rog, înconjurați-i cum își apără păsările puii când vin răpitorii la cuib!” a spus Mitropolitul Ioan al Banatului sâmbătă, în ultima parte a Prelegerilor ITO 2023, pe care a moderat-o, titrează Basilica.

„Așa vă rog să faceți și frățiile voastre, din iubire creștină, pentru că așa ne-ar îndemna Hristos. Hristos, de ar fi fost la microfonul acesta aici astăzi, sunt sigur că v-ar fi spus: «Salvați și apărați pe semenii dumneavoastră!»”

Ultima parte a Prelegerilor ITO 2023 a fost dedicată combaterii unor comportamente de risc în rândul tinerilor, care devin și probleme sociale prin complexitatea fenomenelor pe care le reprezintă: traficul de persoane și consumul de droguri.

„Organizațiile noastre de tineret pot deveni parteneri viabili în combaterea celor două flageluri: traficul de persoane și consumul de droguri. Aveți de acum deschidere din partea noastră pentru a colabora”, a precizat, ca răspuns, Părintele Mitropolit Ioan.

NapocaNews