Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că se discută cu cei de la PNL despre liste comune la alegerile din 2024 și a argumentat ”eu fac politică”. Întrebat dacă se pune problema ca la alegerile prezidențiale să se meargă cu un sigur candidat, Ciolacu a glumit și a spus ”eu aș merge și la Comisia Europeană să avem candidat comun”.

”Normal că există discuții pentru liste comune, facem politică. PSD și PNL guvernează împreună.

nu aș vrea să vă aduc aminte cum arăta situația când a intrat PSD la guvernare. Eram în plină criză socială și era o incoerență guvernamentală acută. Nu aș vrea să-i supăr pe colegii mei de la PNL, dar acesta este adevărul. Lucrez cu domnul Mircea Fechet (PNL) excelent. Toate autoritățile, toți constructorii și CNAIR și toți îl laudă și spun cât este de implicat. Lucrurile funcționeză, dar trebuie uneori să spunem și lucrurilor pe nume”, a pus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă se pune problema unui candidat comun la alegerile prezidențiale, Ciolacu a răspuns:

”Părerea mea, eu aș merge și la Comisia Europeană să avem candidat comun”.

Nicolae Ciucă nu vrea liste comune

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că liberalii își fac toate calculele și strategiile pentru o candidatură pe cont propriu la alegerile din 2024.

”În acest moment nu există nicio proiecție de coaliție. PNL are o proiecție în care își va planifica anul electoral de unul singur. Tot acest aspect al eventualelor coaliții pentru alegerile din 2024 urmează să fie discutat în ședința de luna viitoare.

Chiar astăzi am avut o prezentare a calendarului premergător alegerilor din 2024.”, a spus Nicolae Ciucă.

NapocaNews