Pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit, un lucru este limpede – lumea s-a rupt in doua. Inevitabilul cutremur politic – economic – militar care a produs ruptura definitiva, a fost razboiul din Ucraina. Aici s-a rupt sandramaua unipolarismului american. Si chiar daca unii ma vor cataloga drept nebun, iresponsabil, exaltat sau rusofil, imi permit in deplinatatea facultatilor mintale și politice ( ca doar nu degeaba sunt licentiat in stiinte politice ),sa fac o predictie sau un pariu cu viitorul. Un pronostic care spune ca Rusia va castiga razboiul. Inca nu stiu cat va mai dura sau cat de departe se va duce Rusia, dar sunt absolut convins că Ucraina nu are nici o sansă să castige acest razboi.

De fapt era clar de la inceput ! De-a lungul istoriei cam toti care au avut de-a face cu ursii de la rasarit si-au frant gatul, aripile si destinul. Dar de fapt nu doar Ucraina pierde razboiul cu Rusia – este NATO care pierde acest razboi, deoarece Ucraina nu a fost decat o tara proxi in toata afacerea asta. Au fost antrenati, le-au fost oferite informatii si sateliti, multe miliarde de dolari si euroi, mult armament si tehnica de lupta. De fapt este razboiul Americii si a occidentului cu Rusia. Si totul bazat si dezvoltat pe o enorma rusofobie mai ales in tarile din occident. Din fericire cu unele exceptii, Romania nu este atinsa de aceasta grea boala. Desi am avut si noi de suferit mai ales din cauza URSS-ului, totusi nu suntem un dusman atat de frenetic al rusilor. Spre deosebire de britanici care sunt cei mai rusofobi. Noi cei din est suntem mai potoliti. Iar cine cunoaste adevarata istorie, stie ca alaturi de popoarele din estul Europei, a avut de suferit si o mare parte din poporul rus (rusii albi reprezentati azi de Putin) de pe urma regimului bolsevic – instaurat in 1917 printr-o falsa revolutie cu lideri kazari si bani americani si occidentali.

Ce urmeaza? La pierderea razboiului din Ucraina de catre NATO si de catre SUA ( ca de fapt NATO inseanma SUA ), va duce in mod natural la o retragere treptata a SUA din Europa. La fel cum s-a retras din Afganistan. Doar ca acolo a fost pe repede inainte. De ce ? Pentru ca SUA are un alt front mult mai important pentru ea, si anume frontul cu China. Pentru ca adevaratul concurent al SUA este China. Nu Rusia. Iar acest front trebuie sa-l apere inclusiv in America de Sud. SUA nu poate lupta simultan pe fronturi atat de mari, atat de intinse. Trebuie si va fi obligata sa aleaga. Iar republicanii nu sunt deloc entuziasti in razboiul din Ucraina si in cheltuielile colosale. Ei prin politica lor mereu au economisit, au adunat bani. In schimb democratii sunt cei care-i risipesc…cheltuiesc. Regula de aur se aplica perfect – dreapta aduna si stanga consuma !De cand lumea!

Și încă una si apoi gata – momentul debalansarii influentei reale in lume in favoarea BRICS din ultima perioada, este momentul care va genera infrangerea Ucrainei, al blocului occidental, dar mai ales al SUA in Ucraina. Sa bagam bine la cap – cei care aveti – razboiul din Ucraina este un razboi care se da intre lumi. De ce s-au dus NATO si americanii pana la frontierele Rusiei cu toate tarile ? Inclusiv in a lor colonie – Romanie – ciocarlie ?! S-au dus ca sa ingenuncheze Rusia si sa desfiinteze Rusia. Sa desfiinteze acest ultim mare imperiu si sa-l imparta asa cum au facut peste tot in lume…vezi Iugoslavia. Si apoi mult mai usor de controlat. Și să-și perpetueze hegemonia politico-economică! De fapt nu-i ceva nou. Ce se intâmplă acum ne-a fost prorocit cu 33 de ani în urma de însuși „cârmaciul” Nicolae! O tempora!

Cristian Ardeleanu