Şefa centrului de presă al trupelor din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk, a declarat că partea ucraineană a informat deja România despre căderea și explozia unor drone rusești pe teritoriul statului român, în timpul atacului din noaptea de duminică spre luni, notează RBC, potrivit RADOR.

Potrivit Nataliei Humeniuk, nu este prima dată când Rusia folosește particularitatea geografică a regiunii Odesa în contextul apropierii acesteia de granița cu România. „Inamicul, cunoscând acest lucru, a folosit în mod repetat particularitatea geografică a acestei regiuni, direcționând dronele exact cât mai aproape de granița de stat” – a remarcat reprezentanta armatei ucrainene.

Potrivit Nataliei Humeniuk, distanța în zona respectivă este atât de mică, încât o eroare a proiectilului – dronă kamikaze – precum și misiunea de atac a acesteia și consecințele aferente pot amenința cu adevărat țara vecină. „Faptul a fost consemnat, țara vecină a fost informată că există un astfel de pericol și că noi am înregistrat o lovitură. Ucraina, ca țară transparentă, a informat sincer și deschis. Mai departe – reacţia trebuie să aparțină țării vecine” – a adăugat Humeniuk.

RBC aminteşte că, potrivit Ministerului de Externe de la Kiev, în timpul unui bombardament masiv asupra Ucrainei, lansat de ruşi în noaptea de duminică spre luni, drone kamikaze rusești Shahed s-au prăbușit și au explodat pe teritoriul României. Ministerul Apărării al României, însă, a negat informațiile potrivit cărora drone rusești ar fi căzut pe teritoriul țării.

NapocaNews