Cel puțin 1.354 de persoane au murit în Gaza, în urma intervenției militare a Israelului, conform Ministerului palestianian al Sănătății. De asemenea, 6.049 de palestinieni au fost răniți în Gaza, iar Israelul continuă bombardamentele și pregătește o invazie terestră.

Israelul zdrobește terorismul hamas. Liderii politici ai Israelului a spus că gruparea paramilitară islamistă Hamas trebuie să dispară de pe fața pământului după ce sute de militanți Hamas au invadat sâmbătă Israelul omorând peste 1000 de persoane și luând zeci de ostatici, într-o incursiune care a luat prin surprindere toate statele vecine.

Secretarul de stat american Anthony Blinken a ajuns joi în Israel și a spus că Israelul are dreptul să se apere după atacul Hamas, dar trebuie să aibă grijă și cum o face, pentru că sunt numeroși civili uciși de ambele părți.

În Fâșia Gaza problema o reprezintă densitatea extrem de ridicată a populației, lucru care sporește numărul victimelor în urma intervențiilor israeliene împotriva celulelor Hamas.

Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini video de pe străzile din Gaza, în care se pot observa distrugerile provocate după loviturile Israelului.

Peste 10% din populația din Gaza a fost strămutată din cauza bombardamentelor. Peste două milioane de persoane locuiesc în micul teritoriu controlat politic și militar de gruparea Hamas.

content-image

content-image

content-image

content-image